Rosalía Iglesias arriba a l'Audiència Nacional per recollir l'ordre d'entrada a la presó (EFE/Víctor Lerena)
Rosalía Iglesias arriba a l'Audiència Nacional per recollir l'ordre d'entrada a la presó (EFE/Víctor Lerena)

Rosalía Iglesias, dona de Bárcenas, ingressa a la presó per complir una condemna de 13 anys

El Suprem ha ratificat la major part de la sentència de l'Audiència Nacional que considerava Iglesias coneixedora i col·laboradora de l'activitat del seu marit per defraudar

RedaccióActualitzat

Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, ja està a la presó. Aquest diumenge, a un quart de sis de la tarda s'ha presentat a lap resó de dones d'Alcalá Meco, a Madrid, per complir els prop de 13 anys de presó que li ha imposat el Suprem. L'Alt Tribunal ha revisat la sentència del cas Gürtel que va dictar l'Audiència Nacional el 2018 i l'ha ratificat a grans trets, mantenint la presó per a Iglesias.

Aquest diumenge acabava el termini de deu dies per entrar a la presó que el Suprem va donar a la dona de Bárcenas. Rosalía Iglesias ingressa a la presó dos anys i set mesos després que ho va fer el seu marit, que ha demanat el trasllat de la presó de Soto de Real a la d'Alcalá Meco per estar a prop d'ella.

 

Rosalía Iglesias ja havia estat a la presó. Al maig del 2018, després de ser condemnada per l'Audiència, va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real, però només s'hi va estar unes hores ja que va pagar la fiança de 200.000 euros que li va imposar el tribunal.


Ratificació de la sentència

El Suprem va revisar el recurs d'Iglesias i no va atendre a les al·legacions de la parella de Bárcenas. El tribunal ratifica, com ja va dir l'Audiència Nacional, que ella coneixia la procedència delictiva dels diners del seu marit i que en va ser col·laboradora per defraudar, ocultar i fer aflorament de diners "il·lícitament obtingut pel seu marit".

"Tenia el ple control i capacitat de gestió sobre els comptes bancaris de la seva titularitat, suïsses o espanyoles, a través de les quals el matrimoni va ocultar el seu patrimoni i ho va fer circular"

El Suprem considera que Rosalía Iglesias "no es va limitar a plasmar la seva signatura en certa documentació"

 

El 30 d'ocubtre, Iglesias va anar a recollir la notificació de l'entrada a la presó. Aquell dia, en el mateix edifici de l'Audiència es va creuar amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que compareixia com a imputat per l'operació Kitchen, en la qual s'investiga l'espionatge a la família Bárcenas el 2013.

ARXIVAT A:
Gürtel
Anar al contingut