Ron DeSantis es retira de les primàries republicanes i aplana el camí a Trump

El governador de Florida, que els sondejos situaven com l'únic capaç de batre Trump, abandona la cursa cap a la Casa Blanca quan falten dos dies per a les primàries de New Hampshire

RedaccióActualitzat

La retirada del governador de Florida, Ron DeSantis, de la cursa electoral republicana aplana el camí a Donald Trump per convertir-se en el candidat dels republicans a la presidència dels Estats Units.

DeSantis ha anunciat aquest diumenge que abandona les primàries per a la nominació presidencial republicana i dona suport a la candidatura de Trump. L'expresident ara només té un rival: l'exambaixadora nord-americana davant l'ONU Nikki Haley, a qui també podria esborrar del mapa aquest dimarts, en les primàries decisives de New Hampshire.

"Tinc ganes de treballar amb en Ron en el futur", ha dit Trump després de l'anunci de De Santis, a qui ha descrit com a una "persona realment fantàstica". El governador de Florida l'ha difós en un vídeo a les xarxes socials. "No tenim un camí clar per a la victòria. Per això, avui suspenc la meva campanya", afirma.


Al seu missatge, assegura que "està clar que la majoria dels votants de les primàries republicanes volen donar una nova oportunitat a Donald Trump". DeSantis afirma que els darrers mesos ha tingut "desacords" amb Trump, però defensa que és una opció molt millor que l'actual president, Joe Biden.

"Trump 2.0"

DeSantis, governador de Florida des del 2019 i representant de l'ala dura del partit, va llançar la seva candidatura la primavera de l'any passat, quan les enquestes el situaven com l'únic capaç de batre Trump a les primàries.

El van arribar a anomenar "Trump 2.0" i "Trump sense l'equipatge". La seva imatge, però, s'ha anat desinflant al darrer any.

En els caucus d'Iowa de la setmana passada, la primera cita de les primàries republicanes, De Santis va aconseguir el segon lloc (21,2%), darrere de Trump, que es va imposar clarament amb el 51% dels suports, i davant de Haley (19,1%). 

Tot i això, els sondejos el situen en el tercer lloc, molt per darrere dels seus dos rivals, a les primàries de New Hampshire, que se celebraran dimarts que ve. Tot i que Trump és el gran favorit de les primàries, Nikki Haley s'ha bolcat a la campanya a New Hampshire per retallar distàncies i erigir-se en l'alternativa a Trump dins del partit.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Eleccions Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut