El fiscal Jaime Moreno ha repreguntat a la testimoni pel discurs de Cuixart el 20S
El fiscal Jaime Moreno ha repreguntat a la testimoni pel discurs de Cuixart el 20S
Madrid

Roig s'indigna per la insistència del fiscal amb una testimoni i Marchena li dona la raó

Durant l'interrogatori a l'exdiputada de JxSí Teresa Vallverdú, el jutge ha recordat al fiscal que no podia retreure-li el que no recordava

Irene VaquéActualitzat

Quan Jordi Cuixart es va enfilar als cotxes de la Guàrdia Civil, la nit del 20S, al costat de Jordi Sànchez, es va referir al vehicle com "aquest altar majestuós"? Això és el que volia confirmar el fiscal Jaime Moreno durant l'interrogatori que ha tancat la sessió d'aquest dijous del judici del procés.

Declarava com a testimoni proposat per la defensa l'exdiputada de JxSí Teresa Vallverdú, que ha manifestat reiteradament que no recordava les paraules exactes que van pronunciar, però sí que van desconvocar la concentració:

"Deien que la gent marxés, quedava desconvocada la manifestació, que anessin a casa i que a les 12 això ja havia d'estar."

Teresa Vallverdú va estar tretze hores davant la Conselleria d'Economia el 20S

"No ho recordo" ha estat la resposta quan el fiscal ha anat al detall del discurs.

"Va dir 'decididament alçats'?"

"Va dir 'des d'aquest altar tan majestuós'?"

"Va dir 'el meu amic Jordi i jo tenim l'honor, des d'aquest altar tan majestuós'?"

La insistència del fiscal ha fet saltar l'advocada Marina Roig, de la defensa de Cuixart, que ha reclamat la intervenció del president del tribunal.

"Amb la vènia de la sala. Ja ha dit que no ho recorda i, si ha de llegir tot el discurs, que el llegeixi íntegre."

Roig escolta la resposta de Marchena al seu toc d'alerta al fiscal


El jutge Marchena ha cridat l'atenció a Roig per adreçar-se al fiscal, però també li ha donat la raó en l'argument que ha plantejat. "No podem fer un retret a la testimoni per les coses que no recorda", ha advertit.

El fiscal ha al·legat que preguntava pel discurs perquè la testimoni el va sentir i ha plantejat: "Amb alguna de les frases potser tinc sort i això sí que ho recorda."

 

Testimonis que avalen un 20S "pacífic"

La desfilada de testimonis de les defenses en el judici del procés s'ha traduït, aquest dijous, en l'aval a la tesi que a la concentració del 20S no hi va haver violència i que la gent podia i entrar i sortir sense problemes de la Conselleria d'Economia.

La mateixa Vallverdú ha afirmat que no va sentir insults, ha parlat de "manifestació pacífica" i ha explicat que va fer ús diverses vegades del passadís dels voluntaris de l'ANC per moure's per la zona.

El diputat d'Esquerra Jordi Orobitg en la declaració al Suprem


Ha coincidint en aquest punt un altre testimoni, el diputat d'ERC Jordi Orobitg, que ha manifestat que "l'acte de més hostilitat" que va viure aquell dia "va ser que un jove va tirar una ampolla d'aigua buida". Segons ha dit, la gent l'hi va recriminar.

Orobitg tampoc recorda insults, però sí "soroll i crits" quan hi havia relleus de guàrdies civils. "No tinc motiu per avergonyir-me del comportament de la gent", ha conclòs.

El republicà ha dit que Cuixart i Sànchez van pujar al cotxe perquè la desconvocatòria que van fer des de l'escenari no s'havia sentit en alguns punts de la mobilització. "Em penedeixo d'haver-los dit que la gent no els havia sentit, i algú els va suggerir pujar al cotxe", ha remarcat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut