Pla obert de la diputada del PSOE Margarita Robles i d'altres díscols de la formació (HORITZONTAL) (29/10/2016)
Pla obert de la diputada del PSOE Margarita Robles i d'altres díscols de la formació (HORITZONTAL) (29/10/2016)
Madrid

Robles (PSOE) sobre el referèndum: "Si hi ha delicte caldria retirar les urnes"

La portaveu del PSOE al Congrés ha donat a entendre que el seu partit donaria suport a requisar les urnes si el TC determina que hi ha delicte

RedaccióActualitzat

A mesura que s'acosta la data del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, previst per l'1 d'octubre, els diferents actors polítics van aclarint les seves posicions al respecte. Aquest dimarts ha estat el PSOE el que ha insinuat que podria avalar la retirada de les urnes per la força.

Ho ha dit la portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Margarita Robles, en una entrevista radiofònica. Robles ha donat a entendre que si el Tribunal Constitucional determinés que es dediquen diners públics al referèndum, el que caldria fer és requisar les urnes:

"Si cal retirar les urnes? En principi, quan hi ha coneixement que s'està cometent un fet delictiu caldria retirar-les. Veiem on es posen les urnes, com es posen, si se n'hi diu urnes o no, ja ho veurem."

Robles, que ha insistit que encara que es faci el referèndum no tindrà valor jurídic, també s'ha queixat que el govern de Mariano Rajoy ho estigui fiant tot a l'acció judicial sense prendre "cap altra mesura."

"Un nyap esperpèntic"

Robles ha aprofitat l'entrevista per afirmar que s'ha llegit el text de la llei de transitorietat, que es va fer públic aquest dilluns. Segons la portaveu del PSOE, aquesta llei és "un nyap esperpèntic".

Anar al contingut