Roben 4.000 euros en préssecs paraguaians a Montbrió del Camp: "Els arbres han quedat plomats"

Unió de Pagesos demana més controls i traçabilitat del producte després del robatori de 2.500 quilos de fruita, la feina de tot l'any

RedaccióActualitzat

Fins a 2.500 quilos de préssecs paraguaians. És el que li han robat a Amadeu Francesc Rovira, pagès de Montbrió del Camp. Valorats en 4.000 euros, és el fruit de la feina de tot l'any. El robatori va tenir lloc el cap de setmana del 6 i 7 de juliol i l'agricultor ho va descobrir el dilluns següent.

"Vaig començar a collir i vaig veure que la cosa no lligava. A la tarda vaig donar una ullada a la finca i vaig veure que l'havien arrasat"

 

El pagès Amadeu Francesc Rovira amb el coordinador d'Unió de Pagesos al Baix Camp (3Cat)

Rovira va posar denúncia, però poc més es pot fer. Les assegurances no cobreixen els robatoris i tampoc no es pot fer una traçabilitat del producte robat. Una realitat que denuncia Jordi Castellnou, coordinador d'Unió de Pagesos del Baix Camp:

"Estem segurs que, de la manera com es va robar, al cap de 24 hores ja era a les botigues. No és normal que entri un producte agrari a la cadena alimentària sense passar la traçabilitat correcta"

El sindicat agrari assegura que els robatoris són un fet habitual i vol més controls. També demanen que s'endureixin les penes per robatoris i asseguren que, si es repeteixen, estan disposats a organitzar vigilàncies als camps. Els Mossos consideren que ha estat un fet puntual.

 

ARXIVAT A:
PolicialAgricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut