El dispositiu dels Mossos per a la temporada estival ha augmentat l'activitat policial al carrer (3Cat)

Robatoris violents amb patinet: els Mossos detenen 26 persones i n'identifiquen 350

La policia ha posat en marxa el dispositiu Lambreta per perseguir aquest tipus de furts

RedaccióActualitzat

Alguns cops, deixen el patinet aparcat estratègicament per poder fugir més ràpidament un cop han comès el robatori. Altres vegades, ni tan sols baixen del patinet per robar una bossa de mà o un rellotge.

Per fer front a aquest tipus de furts a Barcelona, els Mossos han posat en marxa l'operatiu Lambreta. El dispositiu, que actua en els punts més calents de la ciutat, s'emmarca en el pla d'estiu del cos policial, engegat el 15 de juny.

En els últims dos mesos, els Mossos han detingut 26 persones, se n'han denunciat 25 i identificat un total de 350. Segons informa el cos, la majoria dels casos són de persones reincidents.

El Lambreta se centra a detectar persones que fan servir patinets elèctrics per dur a terme furts i robatoris amb violència a la via pública, o per fugir del lloc un cop comesos.

Sobretot, actuen per carrers del centre de la ciutat, atapeïts de turistes. A vegades, els agents demanen als conductors de patinets que els ensenyin el comprovant de la compra i descobreixen que són vehicles robats i, altres vegades, que estan trucats perquè corrin més.

Molts dels patinets requisats per la policia al centre de la ciutat han estat robats (3Cat)

A nivell més general, el pla de seguretat d'estiu dels Mossos d'Esquadra a Barcelona --anomenat Helios-- vol "augmentar la visibilitat de patrulles al carrer" entre el 15 de juny i el 3 de novembre.

L'objectiu, segons un comunicat, és "afavorir la percepció de seguretat ciutadana" durant l'estiu i les setmanes en què es disputarà la Copa Amèrica de vela.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut