Rivera diu que pot arribar a acords puntuals amb Podem, però "no governar junts"

El líder de Ciutadans diu que cal sortir del tacticisme i començar de veritat a negociar
Redacció Actualitzat

El rei continua la seva ronda de converses i aquest dilluns, després de reunir-se amb Xavier Domènech, d'En Comú Podem, que s'ha refermat en la postura que el PSOE ha de triar entre fer un pacte amb ells o amb Ciutadans, ho ha fet amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera. En la roda de premsa posterior a la trobada, que ha durat 70 minuts, Rivera ha explicat que es pot arribar a acords puntuals amb Podem, com ara la reforma de la llei electoral, acords per acabar amb alguns privilegis dels polítics o plans contra la desigualtat, però mai un pacte de govern.

"No podem governar junts. Una cosa és legislar i acords puntuals i l'altra és una coalició de govern".

Després de dir que espera que Podem "no veti ningú", Rivera s'ha desmarcat de la formació que lidera Pablo Iglesias, sobre la qual ha dit  que "no respecta el marc constitucional europeu ni tractats de la UE; defensen una economia com la de Grècia i el dret autodeterminació per a Catalunya, Galícia i el País Basc".

El líder de Ciutadans vol començar les negociacions immediatament i que es posi en marxa ja el procés constitucional per investir president.

"Volem seure per començar a negociar amb els principals partits per una etapa de transició, una nova etapa política per portar a terme les reformes necessàries".

Per fer-ho, ha dit Rivera, cal sortir del tacticisme i començar de veritat a negociar:

"Cal sortir del tacticisme de partits de Sánchez i de Rajoy per entrar en una fase de negociacions intensa, necessària i fructífera".

Rivera, però, ha lamentat la situació de bloqueig actual i la pèrdua de temps i ha sentenciat que no hi ha una situació de buit legal.

"Hi ha un buit de sentit comú i d'estat entre els dos principals partits que volien presentar-se a la investidura".

En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha afegit que espera que "els que vulguin ser presidents no passin paraula" i ha lamentat també que alguns no han tingut sentit d'estat i de responsabilitat els últims dies.

Ciutadans s'ha erigit com un partit "decisiu" i "determinant" perquè hi pugui haver negociació per formar govern.

C's insta Sánchez a triar entre un "govern de transició" o un pacte amb els independentistes

Poc abans, en roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona, el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha instat el PSOE i el seu secretari general a prendre una "decisió" per optar entre un "govern de transició" que impulsi les reformes que necessita Espanya i en què pot haver-hi "punts de trobada" entre les dues formacions, o bé decantar-se per un pacte amb els independentistes i nacionalistes d'ERC, CDC i PNB, i amb Podem.

De Páramo ha lamentat que el PSOE estigui "més preocupat per les divergències i divisions" internes en matèria de pactes que en el futur d'Espanya.

Al president del govern espanyol en funcions, Ciutadans li demana que "no s'amagui" ni "passi la patata calenta" al rei Felip, després d'"haver tirat la tovallola" i d'"esborrar-se" durant la primera ronda de contactes amb els candidats.

De Páramo ha reclamat, a més, als dos partits que "estiguin a l'altura" i que tinguin "una visió d'Estat" per poder "desbloquejar" la situació actual, pensant en l'"interès general" dels espanyols.

Preguntat pel fet de si Rajoy és una "línia vermella" per poder arribar a acords amb el PP, el secretari de Comunicació de Ciutadans ha insistit que el seu partit "no anirà a casa dels altres per dir-los el que han de fer", però ha reiterat que és "molt difícil" que el cap de l'executiu pugui "encapçalar la lluita" contra la corrupció.

"Estem parlant d'una segona transició, d'una nova etapa política", ha afegit De Páramo, i "per netejar Espanya un ha de tenir casa seva neta, però nosaltres no exigirem res, són ells els que han de prendre la decisió"

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut