Risc màxim d'incendi a 15 comarques del pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

El risc d'incendi a Catalunya s'ha enfilat fins a nivells molts alts aquest dijous, tant per les altes temperatures com pel vent i la baixa humitat de l'aire.

L'anomenat Pla Alfa, l'eina que permet visualitzar el risc per comarques i serveix per organitzar els serveis de prevenció, ha passat a nivell 3, el més alt, als 144 municipis de 15 comarques del pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre.

Aquestes són l'Alt Urgell, l'Anoia, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, la Terra Alta i l'Urgell.


El mapa de risc d'incendi forestal

En aquestes comarques han quedat prohibides i suspeses totes les activitats que poden generar incendis. La immensa majoria de la resta de comarques estan en el nivell següent, el 2.

El mapa de risc d'incendi forestal, però, no es mostra tan alarmant com el del Pla Alfa, perquè no inclou les zones agrícoles, on es considera que no hi ha risc d'incendi forestal:

 


Pla Alfa 3 fins dissabte

La previsió és que el nivell 3 del Pla Alfa estigui activat com a mínim fins dissabte, en funció de com evolucioni l'onada de calor.

El pitjor dia serà aquest divendres, que es preveu que les temperatures arribin al màxim i la humitat relativa de l'aire sigui més baixa.

Per això s'activarà la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals, conegut com a Infocat.

L'activació d'aquests plans i nivells d'alerta implica que aquest dijous s'estigui impedint l'accés a la serra del Montsec, i que divendres també es faci a la serralada del Montsant i als Ports de Tortosa.

Els agents rurals són els encarregats que aquestes prohibicions es compleixin.

En aquest sentit, les recomanacions que es fan és que s'eviti, circular, estar o passar per les zones forestals durant les hores de màxima insolació.

També que no es facin feines agrícoles i forestals que puguin generar guspires o escalfaments excessius.

 

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut