Ribes de Freser es vesteix d'època per homenatjar Àngel Guimerà a la Festa de l'Estiueig

El municipi del Ripollès homenatja l'època en què va convertir-se en una de les destinacions preferides dels estiuejants que buscaven la muntanya i el turisme de salut
Redacció Actualitzat

La vall de Ribes reviu com eren els estius a començaments del segle XX, quan es va convertir en un dels destins preferits dels estiuejants que buscaven la muntanya i el turisme de salut al balneari de Montagut.

Ho celebra amb una festa noucentista que inclou comerç, gastronomia i música.

Els detalls noucentistes són els elements principals de l'homenatge als estius de principis del segle XX que se celebra a Ribes de Freser (3Cat/Mariona Comellas)

El protagonista de la quarta edició d'aquesta fira és l'escriptor Àngel Guimerà amb motiu dels 100 anys de la seva mort.

El 1920 el dramaturg va participar en la inauguració del passeig que van batejar amb el seu nom, coincidint també amb l'arribada del tren a la localitat i l'inici del turisme a la vall.

Àngel Guimerà és el protagonista de la quarta edició d'aquesta fira amb motiu dels 100 anys de la seva mort (3Cat/Mariona Comellas)

 

La festa s'ha celebrat durant tres dies i ha comptat amb espectacles d'animació de carrer, parades d'arreu de Catalunya, tallers infantils i familiars però, sobretot, per una gran quantitat de vestits d'època.

Ribes de Freser reviu com eren els estius a començaments del segle XX amb la fira noucentista de la Festa de l'Estiueig (3Cat/Mariona Comellas)
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut