França vol incloure la baguet dins del patrimoni immaterial mundial (Pexels)

Revolta a França per una baguet de supermercat a 29 cèntims

Els forners francesos han sortit a defensar el sector després de la campanya de pa barat de la cadena Leclerc en plena cursa perquè la baguet sigui patrimoni de la Unesco

Sílvia MateuActualitzat

Els forners francesos, amb el suport dels pagesos i de molts ciutadans, han sortit a defensar la qualitat de la baguet arran de l'anunci de la cadena de supermercats Leclerc de vendre-la a 29 cèntims.

Michel-Édouard Leclerc ha presentat la campanya com una manera de contribuir al poder de compra dels francesos en un context inflacionista i ha dit que mantindrà el preu de la baguet durant mig any perquè "és un indicador molt fort, que es recorda com el preu del combustible".

Leclerc parla de "polèmica ridícula", però el principal sindicat agrari FNSEA, forners, moliners i organitzacions del sector dels cereals han qualificat la campanya de "demagògica i destructiva de valors per un sector d'excel·lència".

En una declaració conjunta, expliquen que la baguet ha pujat fins als 90 cèntims de mitjana per l'augment dels costos de la farina, l'electricitat i la mà d'obra i es pregunten qui pot viure amb dignitat amb aquests preus.

 

La baguet, a la Unesco

Com recorden en aquest comunicat de totes les parts implicades, tot això passa mentre l'elaboració tradicional de baguet està en la cursa perquè la Unesco la reconegui com a patrimoni immaterial mundial.

Fa quatre anys, Emmanuel Macron, va defensar incloure la tradicional baguet a la llista de la Unesco. Aquesta setmana el president francès ha rebut a l'Elisi els membres del comitè de la Unesco del patrimoni immaterial mundial, una visita que ha inclòs foto de Macron amb una baguet a la mà.

Molts ciutadans també han mostrat a les xarxes socials el seu suport públic a la feina dels forners artesans i en contra de la baguet a 29 cèntims de Leclerc.

 

 

 

ARXIVAT A:
FrançaGastronomia
Anar al contingut