Un policia dispara 7 trets per l'esquena a Jacob Blake quan entrava al seu cotxe (Font: @tariqnasheed)
Un policia dispara 7 trets per l'esquena a Jacob Blake quan entrava al seu cotxe (Font: @tariqnasheed)

Revifa el #BlackLivesMatter: un policia dispara 7 trets per l'esquena a un home negre

Jacob Blake es troba en estat crític i les imatges de l'actuació policial han provocat noves manifestacions a Kenosha, Wisconsin

RedaccióActualitzat

Un altre cas de violència policial als Estats Units. Un policia de Kenosha, a l'estat de Wisconsin, ha disparat fins a set trets per l'esquena a Jacob Blake, un home negre, quan entrava al seu cotxe. Segons informa la seva família, l'home actualment està estable després d'haver passat per quiròfan.

Les imatges de l'actuació policial han provocat noves manifestacions del moviment #BlackLivesMatter. I els policies implicats han estat suspesos.

El vídeo, l'han difós alguns testimonis a través de les xarxes socials, i s'hi pot veure com Blake va aparentment desarmat i el policia li dispara fins a set vegades quan intenta entrar al seu vehicle.

 

L'advocat de la família, Benjamin Crump, ha assegurat que va ser la família de Blake qui el va atendre i que els tres fills de la víctima es trobaven dins el cotxe quan li van disparar.

Confirmat: els 3 fills de Jacob Blake eren al cotxe quan la policia de Kenosha li va disparar. Van veure un policia disparar al seu pare.  Quedaran traumatitzats per a sempre. No podem deixar que els agents de policia incompleixin el seu deure de protegir-nos. Els nostres fills es mereixen el millor!!

 

Versió policial

La policia de Kenosha ha explicat a través d'un comunicat que els van avisar d'un incident domèstic i quan hi van anar es van veure implicats en un tiroteig. Asseguren que van facilitar ajuda immediatament a la víctima, que va ser traslladada en avió a l'hospital.

 

També asseguren que la divisió d'investigació criminal del Departament de Justícia de Wisconsin investigarà el tiroteig.

 

 

Protestes a Kenosha

Tres mesos després de la mort sota custòdia policial de George Floyd mentre cridava "no puc respirar" tornen les protestes del moviment Black Lives Matter. Arran de la difusió de les imatges del tiroteig a Jacob Blake, desenes de persones han sortit pels carrers a Kenosha per expressar la seva indignació.

 

Segons alguns mitjans, els manifestants han llançat maons i còctels Molotov a la policia.

 

La policia ha imposat el toc de queda a tota la ciutat fins a les 7 del matí.

 

Segona nit de protestes

Per segona nit consecutiva, hi ha hagut protestes i s'han cremat cotxes a Kenosha, Wisconsin, malgrat que les autoritats havien decretat el toc de queda i que s'ha desplegat la Guàrdia Nacional.

ARXIVAT A:
Estats UnitsRacismeGeorge Floyd
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut