Eduard Sallent, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, a la comissió d'Interior del Parlament

Revés a Interior: la justícia atura la plaça de major dels Mossos convocada poc abans del 12M

La jutgessa considera que hi poden haver irregularitats, tal com han denunciat dos sindicats policials

RedaccióActualitzat

La justícia ha aturat la convocatòria a major dels Mossos d'Esquadra que el Departament d'Interior de la Generalitat va iniciar després que s'anunciés la convocatòria d'eleccions.

S'hi van presentar dos candidats, el cap del cos, el comissari Eduard Sallent, per qui estava pensada la plaça; i a última hora també s'hi va presentar la comissària Alicia Moriana.

La magistrada ha pres aquesta decisió arran de la demanda presentada per la Uspac, el Sindicat de Mossos d'Esquadra, i SAP-Fepol.

El comissari Sallent amb el president Aragonès i el conseller Elena, en l'acte del Dia de les Esquadres
El comissari Sallent amb el president Aragonès i el conseller Elena, en l'acte del Dia de les Esquadres (Blanca Blay/ACN)

Dos dies abans del diumenge electoral, Interior va proposar Sallent per a la plaça i el comissari va iniciar el mes passat el curs a l'Escola de Policia.

La Uspac, el Sindicat de Mossos d'Esquadra i Sap-Fepol van portar el cas a la justícia. La causa dels dos últims sindicats és la que ha derivat en aquestes mesures cautelars.

La magistrada considera que els fets que es denuncien al jutjat contenciós administratiu poden donar peu a la nul·litat del procés. En cas que això passés, si ja se l'hagués nomenat major, la sentència perdria efectivitat i les conseqüències podrien causar un perjudici a les persones implicades. És per això que pren la decisió d'aturar la convocatòria, cosa que suposa un revés al Departament d'Interior.
 

Els recels dels sindicats

Els sindicats la van denunciar perquè la convocatòria s'havia fet en temps afegit, perquè la consideraven opaca i que ja estava decidida i perquè no s'especificava els criteris d'avaluació.

El mateix dia que Interior va anunciar la decisió, el director general de la Policia va entrevistar-se amb los dos candidats. La comissària Alicia Moriana també va impugnar la causa.

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut