Reunions fins les 6 de la tarda: la Generalitat vol adaptar-se a la reforma horària
Reunió al Departament d'Empresa i Coneixement celebrada fa poques setmanes (ACN)
Barcelona

Reunions fins a les 6 de la tarda: la Generalitat vol adaptar-se a la reforma horària

Quim Torra anuncia mesures concretes perquè la feina no envaeixi les tardes i els vespres dels treballadors públics

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest divendres mesures per adaptar el seu funcionament als requisits de la reforma horària.

En concret, el president Quim Torra ha avançat que el consell executiu de dimarts que ve aprovarà un decret llei que fixarà les 6 de la tarda com a hora límit per començar actes públics.


Acabar les reunions a les 6 com a molt tard

Altres mesures són evitar els sopars institucionals, canviant-los per esmorzars o dinars i tancar els edificis públics abans de les 8 del vespre.

Internament es vol convocar les reunions com a molt tard a les 4 de la tarda, i fixar les 6 com a hora límit per acabar-les.

Torra ha assegurat que totes aquestes mesures s'aniran implantant "de manera progressiva al llarg de la legislatura".
 

"Un model propi de teletreball"

El president ha assegurat que es vol fer una aposta perquè s'implanti el teletreball entre els treballadors públics, alhora que es vol garantir el dret a la "desconnexió digital" fora d'hores de feina:

"Un model propi de teletreball, a través de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, com una nova manera de treballar dins de l'administració de la Generalitat, que trenqui amb el model vell que té compte poc més que la presència i no la feina."

Torra ho ha dit en un acte al Palau de la Generalitat en què s'ha constituït la Comissió de Seguiment de la Reforma Horària.



Pla de transició

El director de l'oficina encarregada d'aquesta reforma, Alexis Serra, ha explicat que la intenció és dedicar els mesos que queden fins al novembre per negociar tots aquests canvis.

L'objectiu és que el desembre s'aprovi un pla de transició 2020-2021 que es comenci a aplicar a principis del 2020.


Els perills del teletreball

L'acte s'ha completat amb una conversa entre l'escriptor Màrius Serra i la sociòloga Cristina Sànchez.

El primer ha ironitzat sobre el prestigi social que ha tingut sempre arribar tard i fer les coses tard, mentre que la segona ha alertat de la dificultat de separar els àmbits laboral i privat quan es treballa a casa.

La reforma horària és una iniciativa que ha fet seva la Generalitat i que reclama flexibilitzar i escurçar la jornada laboral i també avançar l'hora de dinar i de sopar per acostar-los a l'horari europeu.
 

Anar al contingut