Retroben la gossa 4 anys després: van perdre la Lua a Andorra i reapareix a Perpinyà

Els propietaris tenen ara una nena i dues gosses més que coneixeran la Lua aviat, quan hagi passat la quarantena: "Està com si no hagués marxat mai"

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La Lua, una gossa eurasier d'onze anys, ha aparegut a Perpinyà en bon estat de salut quatre anys després de desaparèixer a Andorra durant unes vacances d'estiu.

Els seus propietaris, una parella de Madrid, la van perdre de vista el 5 d'agost del 2020, quan anaven de passeig pel camí del Siscaró amb uns amics i la Lua va sortir esperitada, espantada, en creuar-se amb un corredor.

L'Ángel i la Nuria, els seus propietaris, es va passar un mes i mig al Principat buscant-la, van fer batudes i recerques per Andorra, la Catalunya Nord i França amb l'ajuda de voluntaris i entitats animalistes, crides a les xarxes socials i fins i tot van oferir una recompensa, sense èxit.


Fins fa una setmana, quan els van trucar des d'una protectora de Perpinyà per dir-los que l'havien trobat i que estava en bon estat de salut, i la parella la va anar a buscar de seguida.

La Nuria reconeix que gairebé havien perdut l'esperança:

"No esperava que la pogués tornar a veure més. I menys amb la pandèmia al mig, en què tot es va tancar i hi havia menys possibilitats que algú la trobés. Però sorprenentment està molt bé. Sembla com si no hagués marxat mai."

L'Ángel i la Nuria amb la Nua, en el moment de retrobar-se amb la gossa després de quatre anys (Nuria Alonso)

La Lua va arribar dilluns a Madrid, després de quatre anys vivint sola a la muntanya i "va reconèixer de seguida casa seva", explica la Nuria.

Els seus propietaris la van portar al veterinari perquè li fes una bona revisió mèdica per si té cap infecció o mancança. També l'ha portat a la perruqueria, perquè estava molt bruta i l'han rapat per sanejar-la:

"En arribar a casa es va posar molt contenta. La primera nit va estar una mica inquieta i amb molta calor, perquè tenia el pèl molt llarg i fins i tot rastes, però ara ja està molt bé."

Durant aquests anys, la parella ha tingut una filla i ha adoptat dues gosses més, la Pimienta i la Canela, que encara no coneixen la Lua. La coneixeran aviat si tot va bé, quan tinguin els resultats de l'analítica que li han fet. De moment, està en quarantena, però molt contenta de tornar a casa.

La Lua ha tornat més afectuosa i sociable, segons els seus propietaris (Nuria Alonso)

S'ha tornat més oberta i afectuosa i "menys poruga"

A més, s'ha tornat més oberta i fins i tot "menys poruga", reconeix la Nuria, que explica que abans no era especialment afectuosa ni sociable amb les persones, tot i que sí amb altres gossos:

"Abans no es deixava tocar per ningú que no conegués. Ara deixa que la toquis i la mimis. Suposo que aquests quatre anys ha hagut de perdre la por a la gent perquè sinó no menjava."


A la Lua la va trobar un veí de Fenouillet, un poble dels Pirineus Orientals que està a uns 40 quilòmetres de Perpinyà, quan va començar a vigilar qui s'enduia el menjar del seu gat.

La Lua a Andorra, el dia abans de desaparèixer (Nuria Alonso)

Llavors va descobrir la Lua i de seguida va veure que estava perduda. Va trigar molt a guanyar-se la seva confiança i fins i tot li va fer un cobert perquè dormís, perquè la gossa es negava a entrar a casa seva.

"Li va començar a donar menjar fins que es va fer amiga d'ell i del seu gos, amb qui se n'anava de passeig. A poc a poc li va perdre la por, fins que va deixar que l'home l'agafés i la portés al veterinari, on li van llegir el xip i ens van localitzar."

La Lua tenia 7 anys quan va desaparèixer, l'agost del 2020 (Nuria Alonso)

L'home la va deixar a la protectora de Perpinyà, on van avisar la parella. Quan la Nuria i l'Ángel la van anar a buscar, la Lua va pujar al cotxe sense fer grans escarafalls, i ha estat un cop a casa quan l'han vist molt contenta i a gust:

"Quan estigui recuperada pujarem per donar-li les gràcies i veure el retrobament entre aquest home, el seu gos i la Lua."

La Lua amb la Nuria, la seva propietària, aquest dimecres (3Cat)

La Nuria diu que la seva filla, la Martina, que té dos anys, "està com boja per conèixer la Lua", que està "com era ella, molt tranquil·la". La parella vol donar les gràcies a tothom que l'ha ajudat a trobar-la i diu que aviat pujaran a Andorra, "on hi ha molta gent que vol conèixer la Lua":

"Es van fer molts grups de WhatsApp per trobar-la, la gent d'Andorra anava amb gossos a la muntanya a buscar-la. Però després de quatre anys, no crèiem que pogués aparèixer. De fet, encara no m'ho crec."

 

 

ARXIVAT A:
AndorraPerpinyà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut