Alec Baldwin, el passat desembre, en una gala a Nova York (Andrew Kelly/Reuters)

Retiren els càrrecs contra Alec Baldwin per matar accidentalment una companya de rodatge

La notícia arriba el mateix dia que l'actor nord-americà ha reprès el rodatge de "Rust" amb el vidu de la directora de fotografia com a nou productor executiu

Redacció/AgènciesActualitzat

Els advocats de l'actor nord-americà Alec Baldwin han confirmat aquest dijous ha quedat lliure dels càrrecs per homicidi involuntari després que disparés mortalment i per error una directora de fotografia, durant el rodatge de la seva última pel·lícula, "Rust'" a Nou Mèxic.

"Estem complaguts amb la decisió de desestimar el cas contra Alec Baldwin i animem que hi hagi una investigació adequada sobre els fets i les circumstàncies d'aquest tràgic accident", han dit els advocats Luke Nikas i Alex Spiro, segons recull la cadena de notícies NBC.

A Baldwin, de 65 anys, l'acusaven de dos càrrecs d'homicidi involuntari en relació amb la mort de Halyna Hutchins i la lesió del director de "Rust", Joel Souza. 

L'escena que estaven rodant implicava que Baldwin disparés en direcció a la càmera amb un tret de fogueig, però la pistola estava carregada amb bales de debò.

De fet, la notícia que queda lliure de càrrecs ha arribat el mateix dia que Baldwin i altres membres del repartiment han reprès el rodatge de la pel·lícula a Montana.

Baldwin ha arribat a un acord amb el vidu de Halyna Hutchins, Matt Hutchins, que l'ha situat com a productor executiu del film.

La represa del rodatge després de l'aturada per l'accident mortal la va anunciar la productora aquest mateix dimecres.


Un any i mig de periple judicial

Des de l'octubre de 2021, la investigació s'ha centrat en les circumstàncies del tret accidental, i s'ha sabut que membres de l'equip havien estat practicant amb foc real amb armes del rodatge durant les hores de lleure.

També que l'ajudant de direcció que va donar l'arma a Baldwin va cridar "pistola freda!", indicant que era una arma segura, tot i que Baldwin ha afirmat que no la va arribar a disparar.

La condició de l'actor com a productor de la pel·lícula, però, el convertia en màxim responsable del rodatge, cosa que el feia doblement responsable de l'accident.

L'actor Alec Baldwin, el mes passat mirant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)
L'actor Alec Baldwin, el mes passat mirant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)

El febrer del 2022 Matthew Hutchins va denunciar Baldwin argumentant que durant el rodatge es van vulnerar una quinzena de protocols, un dels quals l'absència d'un armer professional.

A l'estiu l'FBI va concloure que la pistola no es podia haver disparat sola i que, per tant, Baldwin havia premut el gallet.

Després de l'acord extrajudicial de Baldwin amb Hutchins, el novembre l'actor i productor va demandar els 4 membres de l'equip encarregats de gestionar les armes.

Tot plegat no va impedir que el gener fos acusat d'homicidi involuntari per la fiscalia de Nou Mèxic, que va considerar que hi havia prou proves per fer l'acusació.

Un mes després, però, la mateixa fiscalia va rebaixar les acusacions a Baldwin i a l'armera de "Rust", Hannah Gutiérrez-Reed.

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsCinema
Anar al contingut