Un panell amb informació de sortida de vols de l'aeroport de Palma (Europa Press)

Retards i cancel·lacions als aeroports balears, amb alguns avions girant cua per la dana

Les connexions amb Maó, Palma i Eivissa registren demores generalitzades que en alguns casos són d'unes quantes hores

RedaccióActualitzat

Els vols entre les Illes Balears i l'aeroport del Prat operen amb retard generalitzat i hi ha hagut cancel·lacions pel pas de la dana a l'arxipèlag. És el cas de les connexions amb Maó, Palma o Eivissa, on s'han registrat demores que han arribat a ser d'unes quantes hores.

A més, s'hi han cancel·lat operacions, tant d'anada com de tornada, i alguns vols no han pogut aterrar i han hagut de fer mitja volta.

Tot plegat en una de les dates que registren més afluència turística a les Illes.

Aena, l'empresa que gestiona els aeroports, ha recomanat consultar amb les aerolínies l'estat dels vols.


L'aeroport de Maó, el més perjudicat

El més perjudicat ha estat l'aeroport de Maó. Diversos aparells no hi han pogut aterrar i han hagut de tornar cap a l'aeroport del Prat o altres punts.

Els seus passatgers han estat reubicats en altres vols i, en algun cas, la companyia no els ha trobat lloc fins diumenge.

Aena no ha ofert dades de cancel·lacions, però apunten que serien menys d'una cinquantena.

A l'aeroport de Maó hi ha hagut molts retards (Fabio Schneider)

Mallorca viu un segon dia complicat a Son Sant Joan

En un dia en què hi havia previstos un miler de vols a l'aeroport de Mallorca, aquesta segona jornada de la dana ha complicat molt tot el trànsit aeri.

Hi ha hagut retards generalitzats i, a partir de dos quarts de quatre de la tarda, per seguretat, els avions no han pogut aterrar a Son Sant Joan.

Aena tampoc ha ofert dades actualitzades de cancel·lacions, però se n'han produït més de 47 fins a les 19.00 hores i fonts de la companyia apunten que es podria arribar al centenar.

Després que dimecres molts avions van quedar a terra, aquest dijous s'han hagut de tornar a suspendre desenes de vols, entre arribades i sortides.

La majoria són vols a ciutats europees com Múnic, Brussel·les, Milà o Londres; però també n'hi ha que connectaven Mallorca amb Eivissa i Menorca i alguns amb origen o destinació a Barcelona.

Des d'Aena han informat que previsiblement la situació continuarà així durant tot el dia i, a més, podria haver-hi afectacions aquest divendres a conseqüència de les incidències d'aquests dos dies.

Cues a l'aeroport de Palma (Europa Press/Clara Margais)

Eivissa, amb menys dificultats

No hi ha tants problemes amb els enllaços amb Eivissa, tot i que també s'han registrat endarreriments.

Al llarg d'aquest dijous hi ha previstos una quarantena de vols entre Barcelona i les Illes, dels més d'un miler d'operacions que es faran al Prat.

ARXIVAT A:
AeroportsIlles BalearsMeteorologiaAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut