Imatge de la càmera de seguretat facilitada pel celler Cepa 21 a EFE (EFE/Cepa 21)

Resolt el misteri de l'encaputxat que va vessar 60.000 litres de vi d'un prestigiós celler

La Guàrdia Civil ha detingut una dona que dos dies abans va quedar-se sense feina a Cepa 21

Redacció/AgènciesActualitzat

El propietari del celler Cepa 21 de Castrillo de Duero, a Valladolid, tenia clar des del primer dia que l'individu que unes càmeres van gravar com entrava encaputxat a les instal·lacions i buidava tres dipòsits de vi valorats en més de dos milions i mig d'euros sabia perfectament el que es feia.

No era un robatori, perquè no faltava res més a l'edifici, i n'hi havia prou de veure les imatges per comprovar que l'assaltant tenia ben apamats els moviments necessaris per obrir el mecanisme en cosa de segons, sense forçar portes ni fer saltar l'alarma.

Es movia "amb molta fluïdesa", comentava l'amo de la marca, José Moro, que va veure com més de dos milions i mig d'euros de vi d'alta gamma s'escolaven pels desaigües de l'edifici. Aquestes són les imatges:

Tot plegat va passar a dos quarts de quatre de la matinada del 18 de febrer, i la Guàrdia Civil ha treballat des d'aleshores per intentar aclarir la gran pregunta: qui s'amagava darrere d'aquella silueta protegida per una granota de treball blanca?

Aquesta setmana, quatre mesos després de la fatídica nit, la investigació ha arribat a bon port i ha permès detenir una dona com a presumpta autora del sabotatge, que està acusada d'un delicte de danys.

La sospitosa, que va negar-se a declarar i ha quedat en llibertat amb càrrecs, és una extreballadora que s'havia quedat sense contracte tot just dos dies abans dels fets, encara que l'acomiadament se li havia comunicat amb 15 dies d'antelació, cosa que li hauria donat marge per tramar el pla.

La investigació continua oberta i segons el subdelegat del govern espanyol a Valladolid, Jacinto Canales, no es descarta que hi hagi més detencions.

De fet, en el marc de l'operació denominada Malabripa, s'ha escorcollat el domicili de la dona, a la localitat de Villaescusa de Roa, i s'ha començat a investigar la seva parella sentimental per una possible relació amb els mateixos fets.


Com s'ho va fer?

Fruit d'una "minuciosa anàlisi", els investigadors han explicat que la dona va entrar a les instal·lacions del celler fent ús d'una clau de la porta de la sala de bombes i, un cop a l'interior, va introduir "de manera encertada" la clau per al desarmament de l'alarma, que no sabia que estava desconnectada.

Així, va procedir armar-la i "a correcuita" va obrir les aixetes de cinc dipòsits de fermentació, dos dels quals estaven buits. En total, es van perdre 60.000 litres que el celler ha valorat en 2.535.385 euros.

L'institut armat de Valladolid es va fer càrrec de la investigació i des d'un primer moment va treballar amb la hipòtesi que el delicte l'hauria comès una dona i que havia de ser "perfectament coneixedora de les instal·lacions i molt familiaritzada amb la maquinària utilitzada en el procés d'obtenció del vi".

Ja es comptava que era "molt probable que es tractés d'una treballadora o extreballadora", si bé els investigadors asseguren que han esgotat totes les vies d'investigació abans de detenir la sospitosa.

 

ARXIVAT A:
PolicialGastronomiaGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut