L'exmodel Leticia Sardá, cinc anys viral sense saber-ho (Leticia Sardá)

Resolen el misteri de la model buscada durant anys a internet: era Leticia Sardá

Milers d'usuaris del fòrum Reddit miraven d'identificar des del 2020 la imatge d'una dona

RedaccióActualitzat

Leticia Sardá va treballar com a model fins al 2009, any en què va anar a viure a Tenerife, a les Canàries, per motius familiars: tenir cura d'una àvia. 

No ha tornat a fer de model mai més i ha continuat vivint a l'illa, on s'ha establert i format una família. 

El que no sabia, i no ha descobert fins fa poc, és que des de fa gairebé cinc anys una imatge seva feia anar de corcoll milers de persones que miraven d'identificar-la, de saber de qui era una cara a la qual durant tot aquest temps s'han referit com a "celebritat número sis".

La cortina amb rostres d'actors i models , amb la imatge de Leticia Sardá en verd, al centre a la dreta (Reddit)

Tot va començar arran d'una tela estampada amb rostres de celebritats com la model Adriana Lima i l'actor Orlando Bloom.

El gener de 2020, un usuari del fòrum Reddit anomenat TontsaH va explicar que feia més de deu anys que tenia unes cortines estampades amb cares de celebritats, però que encara no les havia pogut reconèixer totes.

Per demanar ajuda, va crear un "subreddit" o comunitat dedicada a un tema específic, amb el nom CelebrityNumberSix i va fer la pregunta "Qui són les estrelles de cinema en aquesta tela?"

Sembla estrany, però milers de persones que van posar-s'hi no van saber trobar a qui corresponia aquell rostre misteriós. 

Els altres no van costar gaire d'esbrinar: Jessica Alba, Orlando Bloom, Travis Fimmel, Josh Holloway, Adriana Lima (que hi apareix dues vegades) i Ian Somerhalder.

La "celebritat número sis" va resistir-se fins fa uns dies. 

Durant cinc anys, aquesta imatge ha estat la Celebritat Número Sis per a miler de persones que miraven d'identificar-la (Reddit)

Qui va aconseguir-ho és l'usuari StefanMorse. Primer va tractar digitalment la imatge de la tela per aconseguir que semblés més una fotografia d'"una persona real", segons ha explicat a Reddit.

Un cop aconseguit això, va introduir la imatge en un motor de cerca amb reconeixement facial, que va identificar la persona com Leticia Sardá.

A partir d'aquí, amb el misteri desvelat, un altre usuari, IndigoRoom, va aconseguir localitzar el fotògraf autor de la imatge, que és el barceloní Leandre Escorsell.

Escorsell va confirmar que el rostre corresponia a Sardá, i també va ajudar a resoldre la tercera pota del misteri: de quina fotografia procedia la imatge de la cortina.

Per correu electrònic, va confirmar que correspon a una fotografia publicada en el suplement "Tendencias" del número 162 de la revista "Woman", publicat el 2006. També, per cert, que la fotografia hauria estat utilitzada sense autorització

Fins aquí, Sardá continuava ignorant que durant gairebé cinc anys havia estat objecte d'una cerca frenètica. 

Leticia Sardá amb la fotografia en l'origen del misteri (Leticia Sardá)

No va ser fins fa pocs dies que va rebre un correu demanant-li si podia confirmar que era la persona de la foto. La pregunta la va sorprendre, però encara no era conscient de com de viral s'havia fet la seva imatge

En una entrevista al diari "The New York Times" explica que moltíssima gent s'ha posat en contacte amb ella, últimament. I no només a través d'internet, també pel carrer.

"No estic preparada per a això", diu.

Recorda que a la foto es va fer durant una sessió per a un editorial "molt bonic" d'un suplement amb els estils per a l'estiu. I que a la foto de portada duia un vestit groc de seda amb l'esquena descoberta, de Versace, que li agradava molt i s'hauria volgut quedar

Això sí, Leticia Sardá s'ha convertit en tot una estrella per als usuaris de Reddit, una "rockstar", com li diuen en un post amb què tanquen la investigació i agraeixen la seva col·laboració quan han contactat amb ella, que els ha facilitat una fotografia d'ella en l'actualitat amb la fotografia utilitzada per a l'estampat de la ja cèlebre cortina.

ARXIVAT A:
Internet
Anar al contingut