El catamarà Tion de l'expedició Russian Ocean Way, aquest dimecres entre Vanuatu i Austràlia (Autoritat Australiana de Seguretat Marina / AMSA)

Rescaten els tripulants d'un catamarà inflable atacat per taurons cigar a Austràlia

Els han localitzat gràcies a la radiobalisa que han llançat quan veien que s'enfonsaven, després que els peixos mosseguessin els dos bucs de l'embarcació

RedaccióActualitzat

Els tres tripulants d'un catamarà han estat rescatats aquest dimecres al mar de Corall, entre Vanuatu i Austràlia, després que diversos atacs de taurons cigar n'hagin malmès els dos bucs.

Els tripulants, dos russos i un francès que feia més de dos anys que havien començat la volta al món, van veure que l'embarcació s'enfonsaria i aquest dimarts a la nit van llançar una balisa d'emergència.

L'Autoritat Australiana de Seguretat Marítima, l'AMSA, que ha coordinat el rescat, ha mostrat un vídeo del catamarà a punt d'enfonsar-se al costat del vaixell de càrrega que els ha rescatat:


Els taurons cigar han mossegat els bucs inflables

Segons el relat que han fet els mateixos tripulants a Instagram, els han atacat taurons cigar, que fan només mig metre però tenen una poderosa dentadura amb què han perforat els bucs inflables del catamarà:

"El 5 de setembre, a les 23:00, el vaixell va tornar a ser atacat per taurons cigar, i el buc dret ja estava perforat. El catamarà va perdre l'equilibri i va començar a enfonsar-se."


Rescatats per un vaixell de càrrega que anava a Shanghai

Els serveis d'emergència russos van rebre l'alerta de la radiobalisa i van comunicar-ho als d'Austràlia, que van poder localitzar el catamarà gràcies a les dades de geolocalització de la balisa.

El vaixell de transport de vehicles Dugong Ace, en ruta cap a Shanghai i que era a prop, va rebre la petició d'anar a rescatar els tripulants, que van haver d'abandonar el catamarà al mar.

Aquesta embarcació de 9 metres, anomenada Tion, estava fent la volta al món en el projecte Russian Ocean Way, amb el suport de la Societat Geogràfica Russa.

Un tauró cigar (Isistius brasiliensis) mostrant tota la dentadura (flickr / NOAA Photo Library)

Van sortir fa 2 anys de Sant Petersburg

Els atacs dels taurons cigar els han patit després de sortir de Vanuatu i a més de 800 quilòmetres de Cairns, el port del nord-est d'Austràlia que era la següent parada en el seu viatge.

L'expedició va sortir de Sant Petersburg el juliol del 2021 i poques setmanes després van passar per la Corunya amb l'objectiu de fer la volta al món durant els següents dos anys:

 

ARXIVAT A:
RússiaAustràlia
Anar al contingut