En el grup hi havia 44 famílies, 10 adults sols i 23 menors no acompanyats (Reuters)

Rescaten 148 migrants anxovats en un camió a Mèxic, que s'està convertint en país de destí

El conductor del camió que els duia ha fugit, i la majoria de persones han hagut de ser ateses per deshidratació

RedaccióActualitzat

Les autoritats mexicanes han rescatat 148 migrants anxovats dins el tràiler d'un camió abandonat a la carretera de Minatitlan a Córdoba, a l'estat de Veracruz. La majoria han hagut de ser atesos per deshidratació.

En el grup hi havia 44 famílies, 10 adults sols i 23 menors no acompanyats, provinents d'Hondures, El Salvador i Guatemala. El conductor del camió que els duia ha fugit.

Les autoritats migratòries han traslladat els adults que viatjaven sols cap a les dependències de l'Institut Nacional de Migracions, per tal d'iniciar els tràmits d'asil, i els menors no acompanyats i les famílies han quedat sota protecció de l'Estat.  

La majoria de persones han hagut de ser ateses per deshidratació (Reuters)

Mèxic: de país de trànsit a destí

Mèxic ja no és només un país de trànsit cap als Estats Units. Darrerament, s'ha convertit en un país de destí. En el darrer semestre, la Comissió Mexicana d'Ajuda al Refugiat ha registrat 75.000 sol·licituds d'asil, i se n'esperen el doble a finals d'any.

Les organitzacions humanitàries alerten que el sistema de protecció del migrant no està preparat amb suficient personal i recursos per a tanta demanda.

L'augment de sol·licituds d'asil a Mèxic es deu a l'enduriment de les lleis migratòries dels EUA, i a la pobresa i la violència cronificada als països emissors, majoritàriament, de Centreamèrica, Haití, Veneçuela i Colòmbia.

Insòlit increment dels fluxos migratoris

A més, les autoritats mexicanes han detectat un increment del 43% de les persones en situació irregular al país respecte a l'any 2022, quan es van detectar prop de mig milió de persones sense documentació.

Els immigrants que travessen Mèxic per arribar als Estats Units s'enfronten a una situació incerta amb la derogació del títol 42. Una llei sanitària que va permetre l'expulsió de tres milions d'immigrants sota el pretext de la pandèmia de coronavirus.

Mèxic ha registrat un increment inusual de les persones en situació irregular aquest 2023(Reuters)

Al seu lloc, Washington aplica el títol 8, una llei que endureix les sancions per a aquells que creuin la frontera de forma irregular. La primera setmana que va entrar en vigor, a mitjans de maig passat, l'entrada irregular de persones es va reduir fins a la meitat.

Es calcula que prop de 100.000 persones esperen al llarg de la frontera mexicana poder entrar als Estats Units.

ARXIVAT A:
MigracionsEstats UnitsMèxic
Anar al contingut