Res de "santes": polèmica al barri de Gràcia de Barcelona pel canvi de nom de 3 carrers

Perden el "Santa" en benefici de noms de dones de la família de la masia de Can Trilla

RedaccióActualitzat

Al barri de Gràcia de Barcelona s'està vivint, aquests dies, una certa polèmica davant la intenció de canviar el nom de tres carrers de santes: el carrer de Santa Rosa, el de Santa Magdalena i el de Santa Àgata.

L'Ajuntament els vol substituir pels noms de tres dones de la família de la masia de Can Trilla, que era la propietària dels terrenys que es van urbanitzar al segle XIX a la llavors Vila de Gràcia.

La proposta és que a partir de ben aviat, aquestes tres vies passin a anomenar-se carrer de Rosa Puig-rodon Pla, carrer de Magdalena E. Blanc i carrer d'Àgata Badia i Puig-rodon.

No hi ha data, encara, per fer efectius uns canvis que obligaran els residents i negocis a modificar documents oficials, de bancs o d'empreses de serveis.

El canvi s'ha fet a petició de la taula de memòria del districte de Gràcia, però s'ha trobat amb l'oposició d'alguns dels veïns, com en Lluís Picó:

"Crec que n'hi havia prou posant un plafó a la masia de Can Trilla explicant la història de la masia i el perquè dels noms, però no considero pas necessari, en absolut, ni jo ni tots els veïns que hem parlat aquí, fer el canvi d'aquests noms."

També s'oposa als canvis un col·lectiu d'advocats cristians, que ha recollit signatures i ha enviat milers de cartes de protesta a l'Ajuntament.

A Barcelona, només el 9% dels carrers porten nom de dona, majoritàriament vinculades a la noblesa o a l'Església. Raquel Gil, regidora de Feminismes i Memòria Històrica, defensa anar rectificant aquest greuge comparatiu:

"Creiem que era important recuperar aquests tres noms, que haurien d'haver sigut els originals."

 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut