Mossos i bombers al lloc dels fets el 3 d'agost passat, quan van passar els fets (Europa Press/David Zorrakino)

Reobren el cas de la jove que va morir en caure-li una palmera a sobre a Barcelona

S'havia arxivat el setembre passat i ara s'ha acceptat el recurs contra el sobreseïment i s'ha acordat reobrir-lo

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha ordenat investigar la mort d'una jove a la qual li va caure al damunt una palmera al barri del Raval de Barcelona el 3 d'agost passat. El cas va ser arxivat pel jutjat d'instrucció al setembre. Ara, s'ha acceptat el recurs de l'acusació particular contra el sobreseïment de la causa i s'ha acordat reobrir la recerca per investigar el cas.

La causa penal per la mort de la noia de 20 anys va arribar als tribunals el setembre passat, després que el jutge instructor ordenés unes diligències prèvies d'investigació, però dies després va decretar-ne el sobreseïment. El jutge considerava que el cas havia de seguir la via contenciosa administrativa i no la penal. Això va motivar la família a presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona.

Els advocats esgrimeixen que un veí del Raval ja havia presentat una denúncia perquè la palmera estava molt inclinada i corria el perill de caure, i considera que "aquestes són dades suficients per haver fet una anàlisi més detallada, a la vista del fatal desenllaç" i que "pot existir una responsabilitat greu per part del consistori".

Per això, l'acusació particular demana que es prengui declaració, "en la qualitat que correspongui", al responsable de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona que va emetre un informe amb data 4 d'agost del 2023. A més, reclamen que "s'identifiqui el responsable territorial" que va decidir no fer cap actuació sobre aquesta palmera després de fer-ne un reconeixement.

 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut