Un usuari amb un patinet esperant un tren de Ferrocarrils
Un usuari amb un patinet esperant un tren de Ferrocarrils de Sant Cugat Centre(ACN/Lluís Sibils/Albert Segura)

Renfe estendrà la prohibició dels patinets elèctrics a tots els trens

La prohibició dels patinets elèctrics ve fonamentada per la "situació de perill generada davant d'incendis de bateries"

Portar el patinet elèctric als trens de Renfe ja no serà possible a partir del 12 de desembre. Aquesta prohibició, que ja s'aplicava als trens de Rodalies a Catalunya, afectarà tots els combois de passatgers de Rodalies, regionals, alta velocitat i llarga distància, i s'ha pres pel que qualifiquen de situació de perill generat per l'incendi de bateries.

Es tracta de la mateixa mesura i les mateixes raons de seguretat que s'apliquen també al metro i els autobusos de Barcelona.

Des de Renfe asseguren que la prohibició ve fonamentada per la "situació de perill generada davant d'incendis de bateries" registrats en alguns transports públics, ja sigui per la manipulació de la bateria, per desperfectes per cops, pel pas del temps o per la utilització de carregadors diferents.

El febrer passat l'ATM va prohibir l'accés de patinets a vehicles, estacions i andanes a l'àrea metropolitana de Barcelona després de l'explosió d'un patinet al servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el novembre del 2022.

La prohibició va ser provisional per sis mesos, però un cop passat aquest període va esdevenir definitiva

Renfe podrà obligar un viatger, a partir del 12 de desembre, a abandonar el tren si duu un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat del transport o la dels altres viatgers.

A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe si es detecta un viatger amb patinet elèctric se l'informarà de la prohibició, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.


La situació en altres ciutats

Renfe recorda en el comunicat que Sevilla va ser la primera ciutat a impedir que els viatgers entressin al metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners. Ho va fer l'any 2021.

A més, els patinets elèctrics també estan prohibits a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid.

Al Regne Unit i a Irlanda han pres mesures similars, per exemple al metro de Londres, i també al metro d'Hamburg, a Alemanya.

 

ARXIVAT A:
Transport públicRenfe
Anar al contingut