A Catalunya, Ouigo fa parades a les estacions de Barcelona-Sants i Camp de Tarragona (ACN/Marta Vidal)

Renfe denunciarà Ouigo davant la Comissió Europea per competència deslleial

El ministre de Transports, Óscar Puente, descarta acudir de moment a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, com havia apuntat en un primer moment

Redacció/AgènciesActualitzat

Renfe denunciarà l'operador ferroviari francès Ouigo davant la Comissió Europea per competència deslleial en el marc de la liberalització de l'alta velocitat que es va posar en marxa a finals del 2020.

El ministre de Transports, Óscar Puente, ha explicat que ja preparen la denúncia després que al març reclamés una investigació contra la filial de l'empresa estatal francesa SNCF per fer pràctiques anticompetitives.

Puente havia denunciat que la francesa Ouigo venia bitllets a un preu "molt per sota del cost" --l'anomenat dúmping-- i arrossegava la italiana Iryo i l'espanyola Renfe "a uns resultats molt dolents en corredors que eren altament rendibles".

Segons el ministre, si bé la liberalització ha augmentat l'oferta i ha reduït els preus, la disminució de les tarifes ha arribat a un nivell que és "insostenible" per a les tres competidores.

Fa uns mesos, Puente va donar a entendre que portaria aquesta conducta a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, però ara ha decidit fer un pas més i denunciar-ho a Brussel·les perquè s'hi pronunciï la Comissió Europea.

A finals de l'any passat, Iryo i Ouigo operaven el 45% de l'alta velocitat Barcelona-Madrid i van fer baixar uns 25 euros el preu mitjà del bitllet, que es va situar entre els 40 i els 47 euros.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicRenfe
Anar al contingut