Regencós, un dels pobles més bonics d'Europa segons la CNN
Vista del municipi de Regencós i la seva església (Wikimedia Commons)
Regencós, Baix Empordà

Regencós, un dels pobles més bonics d'Europa segons la CNN

El petit municipi del Baix Empordà comparteix llista amb indrets idíl·lics de Sicília o Croàcia, destinacions per fugir del turisme de masses

Maria Sancho MartíActualitzat

"París, Roma, Barcelona..." Si a la majoria de nord-americans se'ls pregunta per destinacions europees és molt probable que no s'oblidin d'anomenar alguna d'aquestes tres grans ciutats. La CNN, que dedica un especial als pobles més bonics d'Europa, no se n'amaga i ho reconeix d'entrada. Afegeix, però, que, "més enllà d'aquestes ciutats, el continent és ple de petits pobles que són tot un somni, amb la mateixa bella arquitectura i la cultura de les grans ciutats però amb molta menys multitud amb qui compartir-ho".

La llista repassa tot de poblets, petits i grans, des de Noruega fins a Bòsnia i Hercegovina. De petits pobles pescadors fins a imponents viles medievals dalt d'un turó. I precisament una vila medieval catalana destaca a la llista.

A partir d'ara no ens hauria d'estranyar si una persona de Michigan o Geòrgia afirma convençuda que l'estiu vinent no es pot perdre per res del món la visita a Regencós, un petit municipi del Baix Empordà que no arriba als 300 habitants.

 

A la Costa Brava sense turisme de masses

"Només a 10 minuts de les famoses platges de la Costa Brava, hi ha un poble que conserva les seves restes medievals, acompanyades de cases de pedra centenàries i una bonica església."

Així és com presenten a la CNN el municipi gironí, que situen just al sud del "Triangle de Dalí". Una zona muntanyosa de pobles medievals tranquils -diu l'article- on destaca Regencós, una mica més gran.

 

De la Venècia Holandesa a una pel·lícula de Werner Herzog

Fins a 15 ciutats petites i pobles completen la llista, que comença amb Giethoorn, un poblet dels Països Baixos que és conegut com la Venècia Holandesa.

La llista continua per poblacions com Anghiari, una vila emmurallada amb carrers laberíntics a prop de la Toscana. O Dinkelsbühl, a Alemanya, que la CNN descriu com una de les ciutats més encantadores del país, escenari de la pel·lícula de Werner Herzog "L'enigma de Gaspar Hauser".

La resta de pobles que apareixen a la llista són Guimarães (Portugal), Roscoff ( França ), Nafplio (Grècia), Mostar (Bòsnia i Hercegovina), Mazara del Vallo (Sicília), Clovelly (Regne Unit), Korčula (Croàcia), Kenmare (Irlanda), Piran (Eslovènia), Reine (Noruega), i Tarnów (Polònia).

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut