La reducció proposada pel govern espanyol vol rebaixar la jornada de 40 a 37,5 hores setmanals (Burst/Matthew Henry)

Reducció de la jornada laboral: Treball ofereix bonificar els contractes indefinits de les pimes

Aquest dilluns s'han reprès les negociacions entre govern espanyol, patronal i sindicats per arribar a un acord per rebaixar la jornada laboral de 40 a 37,5 hores setmanals

El Ministeri de Treball, la patronal i els sindicats han reprès aquest dilluns les negociacions sobre la proposta del govern espanyol de reduir la jornada laboral de les 40 actuals a 37,5 hores setmanals.

L'executiu ha arribat a la taula de diàleg amb la proposta de bonificar els contractes indefinits que les petites i mitjanes empreses (pimes) generin a conseqüència d'aquesta reducció.

És a dir, que a les empreses que necessitin contractar més personal una vegada apliquin la reducció horària a la seva plantilla, el govern els bonificaria aquests nous contractes sempre que siguin de caràcter indefinit.

El secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, ha explicat en roda de premsa que el seu govern està fent "un esforç històric per arribar a un punt d'equilibri" que permeti aconseguir un acord amb els agents socials:

"Volem democratitzar el temps: [les jornades reduïdes] no poden ser només un privilegi d'uns sectors."

La proposta del govern espanyol va acompanyada d'un pla anomenat "Pime 375" --per les 37,5 hores de jornada-- que inclourà mesures d'acompanyament, assessorament i formació per a les pimes a l'hora d'aplicar la reducció.
 

Els sindicats demanen el pronunciament de la patronal

La patronal CEOE ha demanat al govern espanyol que els enviï la proposta per escrit per estudiar-la.

Mentrestant, els representants dels sindicats UGT i CCOO han demanat als empresaris que concretin les seves propostes i han anunciat mobilitzacions a partir del setembre per reclamar l'acord.
 

Distribució irregular i desconnexió digital

En la roda de premsa posterior a la trobada amb els agents socials, el secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, ha explicat que es permetrà que les empreses distribueixin irregularment la jornada dels seus treballadors per assolir les 37,5 hores setmanals.

Les propostes inclouen garantir el dret a la desconnexió digital: que no et contactin fora d'hores (Burst/Matthew Henry)

A més, ha asseverat que es treballarà per implementar millores en el registre horari de manera que no es pugui manipular i sigui accessible per a la Inspecció de Treball.

Aquestes millores, ha explicat, haurien de garantir també la desconnexió digital: "Que el teu cap no t'atabali a whatsapps" fora del teu horari laboral, en paraules del mateix Pérez Rey.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut