Els setze ukeleles recuperats per la policia
Imatge dels setze ukeleles recuperats per la policia (Mossos d'Esquadra)

Recuperen setze ukeleles i un saxo robats a l'escola de música d'Olesa de Montserrat

La difusió del robatori a les xarxes socials va permetre que el propietari d'una botiga els identifiqués i alertés els Mossos

Redacció/Agències

Al juliol, l'Escola de Música d'Olesa de Montserrat va denunciar als Mossos i a les xarxes socials que, en dues entrades a les instal·lacions, els havien robat un total de setze ukeleles i un saxofon

Les peces sostretes estan valorades en uns 8.000 euros i el robatori va comportar nombrosos problemes per a l'escola, que va haver de suspendre les classes perquè no disposava dels instruments.

Finalment, els Mossos d'Esquadra els van recuperar després de centrar les indagacions en les persones que podien accedir lliurement al lloc on es trobaven els instruments, ja que les portes de l'escola no havien estat forçades quan es van cometre els robatoris.

Paral·lelament, la policia també havia iniciat una cerca a través de portals de compravenda i en botigues de segona mà. Les informacions aportades per l'escola i per la Policia Local d'Olesa, així com la col·laboració d'un propietari d'una botiga, van permetre als Mossos recuperar-los i tornar-los al centre. El lladre pretenia vendre els instruments fent-se passar per un empleat bancari que els havia trobat quan buidava un pis.

El robatori també es va difondre a través de xarxes socials i en fòrums musicals que van posar sobre avís el propietari de la botiga, que els va reconèixer quan el lladre els hi va oferir i va acabar alertant els Mossos.

El presumpte autor del robatori, un home de 44 anys, ja es troba en presó provisional per altres delictes.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut