Bussejadors durant les tasques de rescat, aquest divendres, a Sicília (Reuters/Louiza Vradi)

Troben el cos de Hannah Lynch, l'última desapareguda en el naufragi d'un iot de luxe a Sicília

Els equips de rescat han recuperat un total de set cossos; l'últim, el de la filla del magnat britànic Mike Lynch, que també va morir en l'accident

RedaccióActualitzat

Bussejadors dels equips de rescat italians han trobat aquest divendres el cos de Hannah Lynch, la filla del magnat informàtic Mike Lynch que va desaparèixer en el naufragi d'un iot de luxe, dilluns passat, davant de la costa de Sicília.

La noia, de 18 anys, és la sisena desapareguda i l'última que quedava per localitzar del Bayesian, el iot que es va enfonsar dilluns a Porticello

Dimecres, es van recuperar quatre cossos i el cinquè, el de Mike Lynch --conegut com el "Bill Gates britànic"--, es va recuperar de l'interior de l'embarcació dijous al matí. En l'accident també va morir un membre de la tripulació, el cuiner Recaldo Thomas, que no es va comptar entre els desapareguts perquè se'n va localitzar de seguida el cadàver.

La resta de víctimes són l'advocat novaiorquès Chris Morvillo i la seva dona, Nada; el president del banc d'inversió Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i la seva dona, Anne Elizabeth Judith. 

Bussejadors durant les tasques de rescat, aquest divendres, a Sicília (Reuters/Louiza Vradi)

El Bayesian --propietat de Lynch-- és un iot de luxe, amb bandera anglesa, de 56 metres d'eslora. En el moment de l'accident, hi havia 22 persones a bord. Dilluns, el vaixell estava amarrat al port de Porticello per passar-hi la nit, quan una tempesta ferotge el va enfonsar.

Quinze persones van sobreviure al naufragi. 

Els equips de rescat treuen un cos de l'aigua al port de Porticello, on dilluns hi va haver el naufragi (Reuters/Louiza Vradi)

Les tasques de rescat han estat operacions ''llargues i complexes", segons amb els bombers italians, perquè han implicat immersions a 50 metres de profunditat. L'interior del iot està obstruït per restes del mobiliari, cosa que ha complicat l'accés a les cabines, i els bussejadors només podien estar 10 minuts sota l'aigua.  

A banda, la guàrdia costanera italiana ha desplegat un vehicle operat a distància per escanejar el fons marí i, així, proporcionar elements útils per als fiscals que investiguen el naufragi.

Els supervivents, incloent-hi el capità del Bayesian, han estat interrogats en dependències policials. Segons el seu testimoni, una tromba d'aigua va colpejar el iot, a la matinada, i va trencar el pal, de 75 metres d'alçada. Les fortes ratxes de vent van empènyer el veler cap a un costat fins que finalment es va enfonsar.

A hores d'ara, no hi ha cap persona investigada per l'accident.

Experts en enginyeria naval es pregunten com un iot de luxe, equipat amb instal·lacions i mesures de seguretat de primera, es va poder enfonsar en qüestió de minuts. En canvi, un iot ancorat al costat del Bayesian va sortir indemne de la tempesta.


L'exsoci de Lynch també va morir dilluns, atropellat al Regne Unit

Es dona la circumstància que dilluns, el dia del naufragi, també va morir al Regne Unit Stephen Chamberlain, l'exsoci del magnat tecnològic britànic Mike Lynch.

Chamberlain va tenir un accident dissabte de la setmana passada, quan va ser atropellat per un vehicle a Cambridgeshire, al nord de Londres, mentre anava en bicicleta. Va arribar a l'hospital en estat greu, on va acabar morint dilluns.

Imatge d'arxiu d'Stephen Chamberlain publicada per l'empresari l'estiu del 2022
Imatge d'arxiu de Stephen Chamberlain, publicada per l'empresari l'estiu del 2022 (Reuters/Stephen Chamberlain)

Lynch i Chamberlain van ser absolts el juny passat dels càrrecs de frau pels quals se'ls havia jutjat als Estats Units en relació amb la venda, l'any 2011, de la seva empresa de programari, Autonomy, a la multinacional Hewlett-Packard per més d'11.000 milions de dòlars. Se'ls acusava d'haver inflat el preu de la companyia de software abans de la venda.

Chamberlain, que tenia 52 anys, havia estat el vicepresident d'Autonomy. Després de deixar la companyia, el 2012, va treballar com a director d'operacions de Darktrace, una empresa de ciberseguretat que tenia el suport del fons d'inversió de capital risc Invoke de Mike Lynch.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut