Pic de morts per Covid-19 en la segona onada de la pandèmia a Espanya

Rècord de morts per coronavirus a Espanya en la segona onada de la pandèmia

A banda, el nombre de contagis durant els últims set dies ha superat els 17.000

RedaccióActualitzat

Espanya va registrar dimarts la xifra de morts més alta de tota la segona onada, amb 411 morts per coronavirus en un sol dia. Aquest nou pic eleva la xifra de decessos a gairebé 40.000 persones des de l'inici de la crisi sanitària i arriba mentre el Ministeri de Sanitat anuncia 7.552 nous casos de contagi de Covid-19 en les 24 hores anteriors que es fes l'anunci.

En total, durant la setmana hi ha hagut 1.209 morts. I a Catalunya, segons dades de la Conselleria de Salut, entre el 3 i el 9 de novembre es van registrar 381 morts  per la mateixa causa.

Pel que fa a contagis, en els últims set dies se n'han detectat 17.395 a Espanya, 2.781 a Catalunya. Això suma un total de gairebé 1,4 milions de contagis a tot Espanya en tota la crisi pandèmica.

Impacte a Itàlia i Rússia

La resta d'Europa també està sota l'impacte d'aquesta segona onada. A Itàlia s'han confirmat 580 morts i 35.000 nous casos en un sol dia. El país està a punt d'arribar al milió d'infectats des de l'inici de la pandèmia. El govern alerta del risc de descontrol de la situació si les xifres empitjoren.

La Llombardia torna a ser la regió més afectada, com ho va ser en la primera onada.

Rússia també ha assolit una xifra rècord de morts les últimes 24 hores: 432 morts més que Espanya.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut