La portaveu de sanitat pública, Sally Davies (Reuters)
La portaveu de Sanitat Pública, Sally Davies (Reuters)
Regne Unit

Recomanen rentar la roba als 500 clients que van compartir local amb l'exespia rus

L'exespia rus Serguei Skripal i la seva filla van ser enverinats el 6 de març

RedaccióActualitzat

La policia britànica ha trobat restes de la substància neurotòxica que va enverinar l'exespia rus Serguei Skripal i la seva filla en diversos establiments on havien anat poques hores abans que els trobessin inconscients.

Es tracta d'un restaurant i un pub a Salisbury, al sud del Regne Unit. Les autoritats han recomanat als gairebé 500 clients que també hi van ser, que rentin immediatament la roba que duien aleshores, com a mesura de precaució.

La portaveu de Sanitat Pública, Sally Davies, també recomana netejar o aïllar la resta d'objectes personals:

"Els articles que no poden anar a la rentadora i que normalment s'haurien de netejar en sec cal guardar-los dins una doble bossa de plàstic fins que hi hagi més informació. Netegeu els objectes personals com els moneders, els mòbils i altres articles electrònics amb tovalloletes humides i llenceu-les a les escombraries dins de bosses de plàstic. Renteu els articles d'ús com les joies o les ulleres amb aigua calenta i detergent"

 

La ministra d'Interior, Amber Rudd, assegura que la policia ja ha identificat més de 240 testimonis que poden aportar nous indicis a la investigació, mentre es manté acordonada la zona dels fets.

L'exagent Serguei Skripal i la seva filla Iulia continuen ingressats en estat crític.

Anar al contingut