En total, s'han desplaçat fins a la prefectura uns 2.000 efectius, a més de 22 avions i 8 embarcacions, per a les tasques de rescat i de recopilació d'informació dels danys

Recerca a contrarellotge al Japó, amb més de 50 desapareguts i 80 morts pel terratrèmol

Les autoritats de la prefectura d'Ishikawa, la més afectada pel terratrèmol, s'afanyen a intentar trobar supervivents després del sisme de 7,6 de dilluns, que ja ha causat més de 80 morts

Redacció/EFEActualitzat

El terratrèmol de dilluns ha impactat sobre una de les regions del Japó segurament menys preparades per fer-hi front. Una zona rural, al centre del país, amb una població principalment envellida, i sobre construccions antigues, que no han aguantat l'impacte del sisme.

Aquests factors han provocat que els efectes del terratrèmol hagin estat més forts del previst, tenint en compte que el Japó és un país preparat per a aquest tipus d'impactes. Fins ara, ja hi ha almenys 82 morts, una xifra que podria augmentar tenint en compte la cinquantena de desapareguts que, tres dies després, continuen sense aparèixer.

Les autoritats de la prefectura d'Ishikawa, la més afectada pel sisme de magnitud 7,6 de dilluns, han presentat la llista completa, amb noms i edats, dels 51 desapareguts --la majoria gent gran--, amb l'objectiu que es difongui i s'arribi així a localitzar-los.

La recerca s'està fent especialment a contrarellotge perquè, passat el límit de les 72 hores després del terratrèmol, resultarà encara més difícil trobar persones amb vida. Per això, els ajuntaments han multiplicat els equips de rescat.

I, a més, la guàrdia costanera japonesa busca amb avió i llanxa persones que haguessin pogut ser arrossegades pel tsunami sorgit arran del terratrèmol.

En total, s'han desplaçat fins a la prefectura uns 2.000 efectius, a més de 22 avions i 8 embarcacions, per a les tasques de rescat i de recopilació d'informació dels danys. És el doble de recursos dels que s'hi havien desplegat inicialment.     

El sisme s'ha produït sobre construccions antigues que no han pogut aguantar l'impacte (Reuters)

Alerta per possibles rèpliques intenses

Mentre el país es recupera encara de l'impacte del terratrèmol, els experts alerten del risc de rèpliques, que podrien ser de gran intensitat, durant aquesta setmana i la següent. A més, les pluges que hi està havent a la zona poden provocar esllavissades de terra i dificultar les tasques de rescat.

El terratrèmol de dilluns ja és el més devastador del Japó des del que va tenir lloc el 2016 a la prefectura de Kumamoto, que va deixar més de 200 morts. I el primer de nivell 7 que s'ha registrat al país des del 2018, quan un altre sisme de nivell 7 va impactar a l'illa de Hokkaido.

 

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut