Reanimen una nena en un port de les Canàries acabada d'arribar amb patera amb aturada cardíaca
Un sanitari de la Creu Roja reanima Nabody al moll d'Arguineguín, a Gran Canària (Reuters/Borja Suárez)

Reanimen una nena a un port de Canàries acabada d'arribar en patera amb aturada cardíaca

Aquest dimecres els serveis de salvament han rescatat 115 migrants en 3 embarcacions quan intentaven arribar a les illes Canàries

Redacció / AgènciesActualitzat

Aquest dimecres s'han rescatat 115 migrants que intentaven arribar a les illes Canàries en tres embarcacions diferents, entre els quals hi havia 19 dones i 15 menors.

El cas més extrem ha estat el d'una patera localitzada per un avió de salvament a 150 quilòmetres al sud de l'illa de Gran Canària amb 36 persones a bord.

Eren 18 dones, 14 homes i 4 nens, i els va rescatar el vaixell de salvament Concepción Arenal, que els va portar al port d'Arguineguín.


Aturada cardiorespiratòria

Només arribar, un dels menors, una nena de 5 anys, va tenir una aturada cardiorespiratòria a causa de la hipotèrmia, i sanitaris de la Creu Roja van aconseguir reanimar-la al moll mateix.
 

Personal d'emergències desembarca un nen del vaixell Concepción Arenal, aquest dimecres al port d'Arguineguín, a Gran Canaria (Reuters)


Una de les dones, embarassada, la van portar a un hospital de Las Palmas, i també van haver d'atendre un altre menor que tenia una fractura.

Els ocupants d'aquesta patera van explicar que un va morir durant el trajecte i van optar per llançar-ne el cos al mar.


48 homes en un cayuco

La segona embarcació va ser un "cayuco" amb 48 homes que el Concepción Arenal va interceptar quan gairebé havia arribat al port d'Arguineguín.

La tercera era una altra patera localitzada per una patrullera de la Guàrdia Civil a 15 quilòmetres de la costa de l'illa de Lanzarote.

Els va rescatar el vaixell de salvament Al Nair i els van portar al port d'Arrecife, on tots van arribar en bon estat.
 

Migrants esperant per ser desembarcats del vaixell de rescat Concepción Arenal, aquest dimecres a Arguineguín, a Gran Canaria (Reuters)


3 dies a alta mar

En aquesta embarcació hi viatjaven 31 persones d'origen magribí, entre els quals una dona. Entre els barons hi havia 9 menors.

Els ocupants d'aquesta patera van explicar que havien sortit d'Agadir, al Marroc, i que s'havien passat 3 dies sencers al mar.
 

 


Des que ha començat l'any es té constància que almenys 17 persones han mort intentant arribar a les Canàries des de l'Àfrica, entre els que han mort a alta mar i els que han arribat ja morts.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut