Sans va arribar al càrrec en substitució de Marta Vilalta (Lorena Sopêna / Europa Press)

Raquel Sans plega de portaveu d'ERC i s'implica en la candidatura alternativa a Junqueras

Els impulsors de Nova Esquerra Nacional compareixeran aquest dijous per explicar el projecte

RedaccióActualitzat

Raquel Sans ha dimitit com a portaveu d'Esquerra, hores abans que es presenti la candidatura que pretén plantar cara a Oriol Junqueras en el congrés nacional del partit previst per al novembre. 

Tal com ha avançat Nació Digital, el moviment s'explica per la seva implicació en la llista, batejada com a Nova Esquerra Nacional, que compta amb l'aval de Marta Rovira i pretén plantejar un lideratge "coral" per al partit, en contraposició a la candidatura Militància Decidim, que pivota sobre l'expresident dels republicans.

Mentre que els partidaris de Junqueras fa setmanes que treballen per organitzar-se i tenen previst presentar-se en un gran acte públic el dia 21 de setembre al teatre La Passió d'Olesa de Montserrat, el grup afí a Marta Rovira tot just ha començat a organitzar-se per guanyar-se la confiança de la militància.

El primer pas en públic serà aquest dijous a l'Espai Innovació del Hub Social de Barcelona, que acollirà una roda de premsa per explicar les bases de la nova proposta, encara sense concretar-ne els candidats. En aquest acte, previsiblement, hi participarà Raquel Sans, ja sense l'etiqueta de portaveu del partit. 

Tot i haver deixat el càrrec, Sans mantindrà les responsabilitats en l'àrea de feminismes i LGTBI del partit, així com l'acta de diputada i el càrrec de vicepresidenta primera del Parlament.

Enmig de la pugna entre els dos sectors del partit, les disputes s'han centrat aquesta setmana en la data del congrés: mentre que l'expresident creu que caldria avançar-lo, la direcció encapçalada per Marta Rovira sosté que cal esperar-se fins al 30 de novembre, que és la data que es va fixar mesos enrere.

Aquest dimecres hi ha hagut una reunió entre una representació de la direcció d'ERC i membres de Militància Decidim, que només ha servit per ajornar el debat fins a conèixer l'informe jurídic que es va encarregar per saber si és possible avançar el congrés a finals d'octubre, tal com han demanat més d'un terç dels consellers nacionals

ARXIVAT A:
ERC
Anar al contingut