Madrid

Rajoy insisteix en un govern amb el PSOE i C's per fer "les reformes que Espanya necessita"

El president espanyol assegura que el PSOE fa titulars quan ven la seva reforma federal

RedaccióActualitzat

Poc abans del ple de constitució al Congrés, el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha comparegut en roda de premsa per demanar de nou un acord amb PSOE i Ciutadans per governar, que permeti fer les reformes que considera que Espanya necessita i i consolidar la recuperació econòmica. Un acord per a 4 anys que ha defensat:

"Un acord entre el PP, que ha d'assumir la responsabilitat de governar, amb el PSOE i Ciutadans. Seria un acord per a 4 anys, no una legislatura provisional. Es farien dues coses: les reformes que Espanya necessita i consolidar la recuperació econòmica."

Aquest acord, ha afegit, generaria confiança dins i fora d'Espanya i respon a la voluntat dels ciutadans i a l'interès general dels espanyols així com a la lògica i al sentit comú.

Per Rajoy, aquest és l'únic acord possible ja que, segons ha dit, hi ha coincidència en els grans temes com la unitat d'Espanya, la sobirania dels espanyols, la igualtat, la posició a Europa o en defensa i que tenen els mateixos objectius de creixement de l'economia i el treball i de mantenir l'estat de benestar.

Així doncs, ha descartat les altres dues alternatives possibles que no respecten la voluntat ni la coherència, ha dit, la del PSOE, C's i Podem o entre PSOE, Podem, EUiA i ERC.

També ha assegurat que el PSOE fa titulars quan ven la seva reforma federal.

"Ara arriba el moment de prendre's les coses amb seriositat i deixar de fer titulars".

Pel que fa a la presa de possessió de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Rajoy ha manifestat que els serveis jurídics del govern prendran les decisions que s'ajustin a la legalitat vigent i al respecte a tots els espanyols i ha reiterat que no en deixarà passar ni una.

"No en deixaré passar ni una, entre d'altres coses perquè és la meva obligació."

Finalment, ha admès que ara per ara no té previst reunir-se amb Puigdemont.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut