Jordan Bardella, al col·legi electoral a la primera volta de les eleccions legislatives (Reuters/Sarah Meyssonnier)

Qui és Jordan Bardella, la nova cara de l'extrema dreta francesa que busca ser primer ministre

Amb només 28 anys ha estat impulsat a la primera línia política de la mà de Marine Le Pen com a cap de cartell a les eleccions legislatives

RedaccióActualitzat

Fins fa poques setmanes, Jordan Bardella era tot un desconegut fora de França. Però l'avançament electoral, amb la primera volta aquest diumenge, ha col·locat el seu nom a totes les travesses per convertir-se en primer ministre, de la mà del Reagrupament Nacional.

Amb només 28 anys, Jordan Bardella ha estat impulsat a la primera línia política de la mà de Marine Le Pen com a cap de cartell a les eleccions legislatives. Una jugada rodona per la ultradreta francesa, que ha arrasat a les urnes amb un 33% dels vots a la primera volta del 30 de juny, segons els sondejos.

Jordan Bardella vota a la primera volta de les eleccions legislatives (Reuters/Sarah Meyssonnier)

Criat a la banlieue però de família acomodada

Polític de la generació TikTok, Bardella ha fet forat entre els joves amb els seus vídeos a les xarxes socials. És fill de pares amb arrels italianes i es va criar en un barri humil de Saint-Denis, al nord de la banlieue parisenca, una circumstància que ha explotat durant la campanya, malgrat que sempre va estudiar en escoles privades i que el seu pare és un empresari acomodat.

Tot i això, Bardella ha insistit una vegada i una altra en la seva "experiència" a les àrees desafavorides dels afores de París per atacar els musulmans, a qui ha arribat a titllar de "plaga islàmica" a França.

Bardella es va unir al Front Nacional, reconvertit ara en el Reagrupament Nacional, quan tenia només 16 anys. Dos anys més tard, quan ja era major d'edat, el van nomenar secretari departamental al Sena Saint-Denis, i el 2015 --amb 19 anys-- ja era conseller a la regió de l'Illa de França. Finalment, el 2019 es va consolidar com un dels nous líders de la ultradreta encapçalant la llista de l'RN a les eleccions europees, fins a arribar a situar-se actualment com el delfí de Le Pen i el seu més que possible successor.

 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut