Una imatge de la parella formada per Joan Bonada i Núria Enrich (CCMA)

Qui era la parella que ha deixat 7 milions a l'Hospital de Cerdanya i a la residència

Joan Bonada i Núria Enrich s'havien exiliat a Veneçuela, on van viure durant molts anys i van fer fortuna amb la creació d'una impremta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

A Puigcerdà, el matrimoni format per Joan Bonada i Núria Enrich ha deixat una herència de set milions d'euros a l'Hospital de Cerdanya i a la residència d'avis. 

A l'edifici, ja hi llueix una placa commemorativa en reconeixement a la parella. Ell va morir fa dos anys a causa de la covid i ella, l'agost passat. Per això, ara s'ha fet efectiva la donació.

El testament recull una donació de 4 milions d'euros a l'hospital i més de 3 milions més a la residència d'avis. És el 75% de tota l'herència.

 

Una vida a Veneçuela

Joan Bonada era el petit de nou germans i durant la postguerra --veient la misèria que hi havia a Catalunya-- va marxar a viure a Veneçuela. Allà va conèixer la seva dona, també catalana, i va ser a Sud-amèrica on va crear una impremta, que actualment encara funciona. 

Segons els nebots, era un home "que es va fer a si mateix". Antoni Bonada explica:

"Era una persona amb una visió dels negocis, per mi que els veia abans que sortissin."

El matrimoni, sense fills, va viure molts anys a Veneçuela, però, quan venien a Catalunya, s'instal·laven en un xalet de Puigcerdà. Amb el conflicte polític veneçolà van decidir tornar i van morir aquí. 

La família no coneixia el destí de l'herència, però asseguren que estan orgullosos de la donació. Esperen que els diners serveixin per millorar els serveis de l'hospital. 

El matrimoni ha deixat 4 milions a l'Hospital de Cerdanya i 3 milions més a la residència (ACN/Albert Lijarcio)

El director de l'Hospital de Cerdanya, Xavier Conill, afirma:

"Aquests diners han d'anar destinats a inversions, a coses que puguin quedar per a la població, perquè creiem que era el desig amb el qual es feia aquesta donació." 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut