La façana de Queviures Múrria, una botiga històrica de Barcelona (Múrria)
Barcelona

Queviures Múrria avisa que cobrarà 5 euros als turistes que entrin només a mirar

Han col·locat un cartell en anglès a la porta on consta aquest import, que, segons asseguren, no pretenen cobrar a ningú

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

Queviures Múrria, un establiment històric situat a l'Eixample de Barcelona, ha penjat un cartell a la porta en què indica als turistes que hi vulguin entrar per fer-hi el xafarder o fer fotos que hauran de pagar cinc euros.

L'advertiment, escrit en anglès, el van col·locar dimecres i, segons el director del negoci, Toni Merino, està tenint l'efecte dissuasiu que esperaven.

I és que Merino explica que estan saturats dels turistes, que interfereixen en les tasques d'aquest comerç emblemàtic de l'Eixample. Un espai més que centenari, ja que es va fundar el 1898.

"Entraven i no ens deien ni hola. Dimecres en vam comptar 25 en una hora. Era frustrant tenir tants turistes fent fotos que ens deien 'I'm only looking',  i que molestaven la gent que dina al restaurant."

Segons el responsable del Múrria, la idea del rètol va sorgir "mig de broma" entre el personal, però han comprovat que funciona: "No tenim previst cobrar els cinc euros a ningú. Des que hi ha el cartell, els que entren almenys compren alguna cosa."

El cartell avisa que entrar dins del comerç i restaurant només a mirar val 5 euros per persona (Múrria)

La botiga d'estètica modernista del carrer Roger de Llúria amb València va reobrir a principis d'any després d'unes obres de millora. Enguany ja farà 125 anys que existeix i és un atractiu turístic popular.

A la seva pàgina web destaquen que estan molt a prop de la Pedrera i de la plaça de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
TurismeComerç
Anar al contingut