Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista
Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

"Què he de fer perquè em creguin?": absolen la majoria de denunciats per violència masclista

Les víctimes denuncien que se senten desprotegides i que si no arriben ensangonades, no les creuen: "He de dir al meu agressor: 'Espera, que et gravo, ara ja em pots pegar'?"

RedaccióActualitzat

Els jutjats de violència contra la dona de Catalunya, on van les denúncies d'agressions per violència masclista, van registrar l'any 2018 fins a 23.098 casos. I la majoria van acabar sense condemna.

En concret, el 37,6% es van arxivar, el 8% es van jutjar allà mateix i només una quarta part --el 23%-- es van derivar als jutjats penals. I un cop en aquests jutjats, menys de la meitat, el 48%, van acabar en condemna, és a dir, que la majoria de presumptes agressors van ser absolts.

 

I quan això passa, moltes de les víctimes --a les quals ja els costa molt denunciar-- se senten del tot desvalgudes, sense possibilitats de protegir-se del seu agressor i sense poder accedir a cap recurs.

Més encara si tenen criatures a càrrec, perquè sense cap sentència condemnatòria, les han d'entregar als pares com si no hagués passat res.

És el cas del testimoni que presentem a continuació i a qui s'ha protegit la identitat. Continua tenint por i denuncia que, tot i haver presentat fotografies dels blaus per les agressions que va patir i fins i tot el testimoni dels Mossos que la van atendre una vegada, la jutge no ho ha considerat suficient per dictar una sentència condemnatòria.

"Si no vas ensangonada a la policia, el jutge no et creurà. Què li he de dir: 'espera, si us plau, que et gravo. Ara sí, ja em pots pegar, perquè ho pugui presentar al jutjat?'. Això no és justícia."

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut