Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

"Què he de fer perquè em creguin?": absolen la majoria de denunciats per violència masclista

Les víctimes denuncien que se senten desprotegides i que si no arriben ensangonades, no les creuen: "He de dir al meu agressor: 'Espera, que et gravo, ara ja em pots pegar'?"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Els jutjats de violència contra la dona de Catalunya, on van les denúncies d'agressions per violència masclista, van registrar l'any 2018 fins a 23.098 casos. I la majoria van acabar sense condemna.

En concret, el 37,6% es van arxivar, el 8% es van jutjar allà mateix i només una quarta part --el 23%-- es van derivar als jutjats penals. I un cop en aquests jutjats, menys de la meitat, el 48%, van acabar en condemna, és a dir, que la majoria de presumptes agressors van ser absolts.

 

I quan això passa, moltes de les víctimes --a les quals ja els costa molt denunciar-- se senten del tot desvalgudes, sense possibilitats de protegir-se del seu agressor i sense poder accedir a cap recurs.

Més encara si tenen criatures a càrrec, perquè sense cap sentència condemnatòria, les han d'entregar als pares com si no hagués passat res.

És el cas del testimoni que presentem a continuació i a qui s'ha protegit la identitat. Continua tenint por i denuncia que, tot i haver presentat fotografies dels blaus per les agressions que va patir i fins i tot el testimoni dels Mossos que la van atendre una vegada, la jutge no ho ha considerat suficient per dictar una sentència condemnatòria.

"Si no vas ensangonada a la policia, el jutge no et creurà. Què li he de dir: 'espera, si us plau, que et gravo. Ara sí, ja em pots pegar, perquè ho pugui presentar al jutjat?'. Això no és justícia."

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut