El youtuber MrBeast ha construït 100 pous d'aigua potable repartits en cinc països africans
El youtuber MrBeast ha construït 100 pous d'aigua potable repartits en cinc països africans (@mrbeast)

"Què fan els governs?": polèmica després que un youtuber ha construït 100 pous a l'Àfrica

MrBeast, que acumula més de 207 milions de subscriptors a YouTube, ha construït els pous d'aigua potable al Camerun, Kènia, Somàlia, Uganda i Zimbàbue

RedaccióActualitzat

Jimmy Donaldson és un dels youtubers més mediàtics a escala internacional. Conegut com a MrBeast, acumula més de 207 milions de seguidors al seu canal de YouTube, on comparteix vídeos molt diversos.

En uns apareix fent proves extremes, en d'altres convoca gent per fer reptes amb grans quantitats de diners com a premis i en d'altres, fins i tot, regalant cases a desconeguts.

Però, a banda de tot això, també destaca pel seu vessant solidari. Després de comprar pròtesis per a 2.000 amputats o de pagar l'operació de cataractes a 1.000 persones, aquesta setmana l'influencer ha tornat ha deixat bocabadats els seus seguidors.

En un vídeo publicat a YouTube, l'estatunidenc ha anunciat que ha excavat 100 pous d'aigua en diferents països africans.
 


En el vídeo, que acumula més de 54 milions de visualitzacions en només tres dies, Donaldson ensenya com ha supervisat i participat activament en la creació d'aquests pous al Camerun, Kènia, Somàlia, Uganda i Zimbàbue. A més, també ha donat 300.000 dòlars.

A banda de l'abastiment d'aigua potable, MrBeast ha ajudat a construir i equipar aules en diferents escoles. El youtuber ha comprat taules, estanteries, ordinadors, pissarres o projectors, entre d'altres, i fins i tot s'ha compromès a arreglar un pont de fusta en una de les localitats que ha visitat.

"Som un país vergonyós"

En veure el vídeo, molts han estat els que han alçat la veu contra els governs dels diferents països africans que el creador de contingut ha ajudat.

És el cas de Boniface Mwangi, activista kenià que ha titllat el seu país de "vergonyós i horrible" i ha lamentat que hagi hagut de ser MrBeast qui faci "una feina que correspon al govern".
 

 

El youtuber, per la seva banda, ha rebut majoritàriament mostres de suport a les xarxes, però també hi ha hagut qui ha qüestionat la motivació real del projecte, acusant-lo de tenir l'objectiu de guanyar seguidors o millorar la seva imatge. 
 


MrBeast, davant d'aquests atacs, ha assegurat que es manté al marge de les crítiques i ha afirmat que el seu objectiu és "inspirar l'audiència a emprendre accions solidàries".
 

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Àfrica
Anar al contingut