El seu ordinador ha patit un error i ha de reiniciar-se
"Pantalla blava de la mort" del Windows 10: "El seu ordinador ha tingut un error i s'ha de reiniciar" (Domini públic)

Què és la "pantalla blava de la mort" de Microsoft que ha aparegut en la caiguda massiva

Els sistemes de Windows Microsoft mostren aquesta pantalla blava des de l'any 1985, quan es va dissenyar per al Windows 1.0, el primer sistema desenvolupat per la companyia

Redacció/AgènciesActualitzat

Tothom que té o treballa amb un ordinador Windows sap que quan li apareix la pantalla blava és sinònim d'un error informàtic greu. És l'anomenada "pantalla blava de la mort", una de les pitjors imatges que pot aparèixer als usuaris dels PC.

Aquesta és també la imatge que ha aparegut als afectats per la incidència del sistema de ciberseguretat CrowdStrike d'aquest divendres, que ha fet caure diferents sistemes de Microsoft i que ha deixat inoperatives aplicacions de transport, aeroports, mitjans de comunicació, institucions i empreses d'arreu del món.

La pantalla blava, també coneguda com BSoD, per les seves sigles en anglès de Blue Screen of Death --que es tradueix literalment com "pantalla blava de la mort"-- apareix quan el sistema operatiu de Microsoft Windows no pot recuperar-se d'un error del sistema o considera que no pot fer-ho. S'atura, es queda congelat i no pot seguir funcionant.

És en aquell moment quan la pantalla blava apareix acompanyada d'un codi d'error que pot ajudar a identificar el problema o trobar-ne una diagnosi, i obliga a reiniciar l'ordinador.

La pantalla blava en un aeroport dels EUA (Reuters)

Es tracta d'una reacció que també s'anomena error de pantalla a negre o error de codi STOP.

La pantalla blava de la mort va ser una creació de Steve Ballmer quan dirigia la divisió de sistemes operatius de Microsoft. Es va dissenyar per al Windows 1.0, el primer sistema desenvolupat per la companyia l'any 1985.

Des de llavors, l'aspecte segueix sent fidel a l'inicial, de color blau, però amb alguns canvis segons l'evolució dels diferents sistemes operatius. A més a més, en la versió actual apareix el dibuix d'una cara trista, feta amb dos punts i un parèntesi.

Si mai et trobes davant d'aquesta pantalla blava, la principal recomanació és intentar reiniciar l'ordinador. Si l'error no és molt greu, el mateix sistema intentarà solucionar l'aturada per tornar a funcionar. Si, tot i això, el problema continua, Microsoft recomana posar-se en contacte amb el seu suport tècnic i buscar la frase "Solucionar l'error BSOD", per tal de poder seguir un tutorial d'ajuda.

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut