L'estructura metàl·lica i de vidre ha quedat recolzada a la roca de la muntanya (ACN/Marta Lluvich)

Un mort i tres ferits, un en estat crític, en ensorrar-se un mirador a la Vall de Boí

Els Mossos d'Esquadra i personal de l'empresa on treballaven les víctimes investiguen per què va cedir l'estructura metàl·lica que instal·laven a la roca d'Espà, a Durro

RedaccióActualitzat

Un treballador ha mort i tres han quedat ferits aquest dijous a la tarda després que s'ensorrés un mirador en construcció a la roca d'Espà, al poble de Durro, a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça.

Els operaris han caigut de 50 metres mentre instal·laven una plataforma de metall i vidre sobre dos suports, un dels quals ha cedit, segons ha explicat a TV3 l'alcalde pedani de Durro, Enric Plaza.

"Un dels ferits ha arribat pel seu propi peu a Durro. Ens ha dit que n'havia deixat un de greu, amb la cama trencada, i que hi havia dos operaris més que no els havia vist i que havien sortit disparats. Se n'ha trobat un de mort i un altre de molt greu."


Dels tres ferits, un treballador de 55 anys està crític i l'han traslladat en helicòpter a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els altres dos, de 41 anys i amb ferides de menys gravetat, els han evacuat a l'Hospital de Vielha i a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. Un d'ells ja ha estat donat d'alta aquest divendres. 

Les víctimes han quedat en una zona de difícil accés i en un primer moment han estat ateses directament al lloc dels fets.

Els operaris han caigut de 50 metres mentre treballaven en la construcció de l'estructura (3Cat)

El fet es tracta com un accident laboral i els Mossos investiguen les causes del col·lapse de l'estructura. Segons sembla, la plataforma de vidre en què treballaven els operaris ha cedit i llavors s'han precipitat al buit.

Aquest divendres agents dels Mossos d'Esquadra i personal de l'empresa que estava fent el muntatge del mirador s'han desplaçat fins al lloc de l'accident. 

L'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, ha destacat que els treballs anaven a càrrec d'una empresa "experta a fer miradors d'aquest tipus" i que, en un principi, "tenia totes les garanties". 

Agents dels Mossos i de l'empresa, al lloc de l'accident (ACN/Marta Lluvich)

Accident laboral mentre instal·laven una passarel·la

L'accident s'ha produït en un camí que va de Boí a Durro, a la muntanya coneguda com la roca d'Espà, on l'Ajuntament tenia previst instal·lar una passarel·la dins d'un circuit de miradors. 

L'empresa encarregada dels treballs havia traslladat la passarel·la prefabricada amb un helicòpter des de Barruera i estava previst que els operaris la col·loquessin sobre dos suports prèviament instal·lats sobre el terreny. 

El mirador havia de tenir una estructura de voladís suspès en el buit i es preveia que quedés enllestit aquesta mateixa setmana per obrir al públic aviat. L'alcaldessa ha dit que primer s'haurà de conèixer què ha passat i després ja es valorarà el futur del mirador

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat un helicòpter i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques, a més d'unitats de Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals. Hi han treballat tant la Unitat de Muntanya dels Mossos com els GRAE de Bombers, especialistes en rescats de muntanya.

El mirador estava previst que quedés muntat aquesta mateixa setmana i que pogués obrir aviat als visitants (ACN/Marta Lluvich)

L'Ajuntament decreta dos dies de dol

L'Ajuntament de la Vall de Boí ha decretat dos dies de dol oficial al municipi i ha convocat un minut de silenci per aquest divendres a les 14.00 hores, segons ha informat en un comunicat.


L'Ajuntament ha lamentat els fets i ha agraït la col·laboració dels serveis d'emergències que van participar en l'operatiu de rescat. El consistori també ha ofert la "màxima col·laboració" als Mossos en la investigació de les causes de l'accident.

Anar al contingut