El Palau de Justícia de Barakaldo, al País Basc (Europa Press)

Quatre jugadores menors d'un equip de futbol basc denuncien l'entrenador per abús sexual

Les noies han declarat davant del jutge aquest divendres i el club ha apartat l'entrenador de les seves funcions

Redacció/AgènciesActualitzat

Quatre jugadores menors d'edat d'un equip de futbol del País Basc han denunciat el seu entrenador per abusos sexuals. Es tracta del club de futbol Pauldarrak de Barakaldo i totes quatre han declarat aquest divendres al Palau de Justícia del municipi biscaí.

La declaració de les noies arriba després que l'Ertzaintza hagi obert diligències d'investigació contra el denunciat per un suposat delicte contra la llibertat sexual de les quatre menors.

Per la seva part, el club de futbol Pauldarrak ha comunicat que ja des de divendres passat va decidir prescindir de l'entrenador denunciat "fins que s'aclareixi la situació".

El representant del club ha admès que "no és un moment fàcil" per ells i ha defensat l'"obligació ètica i legal de respondre" a les denúncies d'abusos de les quatre menors. També ha destacat la necessitat i prioritat de "cuidar les nenes que han visibilitzat una realitat de presumpta situació de violència".

Pati de l'escola Sant Vicenç de Paül de Barakaldo
Pati de l'escola Sant Vicenç de Paül de Barakaldo (EFE/Luis Tejido)

El club també ha volgut recalcar que s'ha posat, en tot moment, "a disposició del procediment establert" com a conseqüència de la denúncia de les noies.

Ara queda pendent que en els propers dies declari l'investigat.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Assetjament sexual MenorsAgressió sexual
Anar al contingut