Els manifestants han cremat contenidors a Barcelona i Girona (Reuters/Albert Gea)
Els manifestants han cremat contenidors a Barcelona i Girona (Reuters/Albert Gea)

Incidents i detencions en una altra nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasél

Quatre manifestants detinguts i catorze ferits, entre participants i mossos, balanç de la quarta jornada de protesta.

Actualitzat

Quart dia consecutiu de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Hi ha hagut mobilitzacions a diverses poblacions catalanes com Barcelona, Girona, Lleida, Vilafranca del Penedès i Tarragona.

Aquest divendres s'han repetit les escenes de barricades, crema de contenidors i llançament d'objectes contra els cordons policials. Els incidents més violents s'han viscut a Girona, Barcelona i Vilafranca del Penedès.

Hi ha quatre persones detingudes, dues a Barcelona per atemptar contra agents de l'autoritat i dues més a Girona per llançar pedres contra els agents. El jutge ha acordat la llibertat amb obligació de comparèixer cada 15 dies per a un dels detinguts a la capital catalana.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès sis persones ferides durant les manifestacions. En concret, han fet dues assistències a Girona, dues més a Barcelona i dues a Vilafranca del Penedès. Només una de les persones ateses ha hagut de ser traslladada a un centre hospitalari en estat lleu.

A més, vuit agents dels Mossos d'Esquadra han acabat ferits, cap de gravetat, pel llançament d'objectes per part dels participants, cinc dels quals a Girona, dos a Barcelona i un a Vilafranca del Penedès.



Barcelona

La concentració de Barcelona ha començat a quarts de vuit a la plaça Universitat en un ambient tranquil i amb molta presència policial. Centenars de persones han omplert part de l'esplanada central de la plaça, han fet crides a la llibertat de Pablo Hasél i han interpretat raps en el seu honor. Després els manifestants han caminat en direcció a la Via Laietana, on s'han aturat davant la prefectura de la Policia Nacional. L'edifici estava custodiat per desenes de policies i protegit amb tanques.

La manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél arriba a Via Laietana
La manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél arriba a Via Laietana

Els incidents han començat quan la manifestació ha arribat al Pla de Palau on algunes persones han calat foc a diversos contenidors:

 

 


Alguns manifestants han trencat vidres dels aparadors de sucursals bancàries del Born i han fet malbé diversos caixers automàtics.

 

 

Oficina del banc Santander al Pla de Palau feta malbé en la quarta nit de protestes
Oficina del Banc Santander al Pla de Palau feta malbé en la quarta nit de protestes (ACN / Laura Fíguls)

La comissaria de la Guàrdia Urbana a Nou de la Rambla ha estat objecte de l'atac de d'un grup de persones i els agents han carregat per reprimir-lo. (Vídeo cedit per Tot Barcelona)

 

Part dels manifestants s'han replegat cap a la part superior de la Rambla, on han trencat aparadors de comerços de la zona i han llançat jardineres, mobiliari urbà i diversos objectes contra agents de la Guàrdia Urbana:

Entre els comerços saquejats aquesta nit, una botiga de material esportiu del carrer Canuda:

Vidres trencats als aparadors de la botiga Decathlon del carrer Canuda de Barcelona
Vidres trencats als aparadors de la botiga Decathlon del carrer Canuda de Barcelona

Tarragona

A Tarragona, dos centenars de persones s'han concentrat a la Rambla Nova i han caminat fins al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili on han llegit un manifest i han cremat fotografies de membres de la família reial.

Manifestació a Tarragona contra l'empresonament de Pablo Hasél (TV3/Rosa Serres)
Manifestació a Tarragona contra l'empresonament de Pablo Hasél (TV3/Rosa Serres) (TV3/Rosa Serres)

 

A la concentració de Tarragona, els manifestants han fet fora un grup de persones entre les quals hi havia la militant de Vox María Celia Gómez Pérez, part de la llista del partit de Santiago Abascal a Reus. Gómez assegurava als joves que l'han convidat a marxar de la manifestació que era periodista: "Som premsa", els ha dit, mentre s'identificava com a part de l'equip d'"Estado de Alarma", un canal de Youtube de l'experiodista d'El Mundo, Javier Negre, condemnat per inventar-se una entrevista.

La manifestació de Tarragona s'ha dissolt passades les nou de la nit.

Girona

La quarta nit d'aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél s'ha saldat amb almenys dos detinguts a Girona. La jornada de protesta ha començat amb la concentració d'una setantena d'estudiants que han protestat davant el rectorat. Després han caminat fins a la plaça del Lleó on s'han afegit a la convocatòria general que ha aplegat mig miler de persones que han anat fins a la subdelegació del govern espanyol i els jutjats.

Davant dels jutjats, la tensió entre els manifestants i la policia ha anat en augment. Hi ha hagut llançament de pedres a la façana dels jutjats i a la línia policial, i els Mossos han respost avisant per megafonia que actuarien.

Poc després la línia policial ha començat a caminar cap a la concentració sense arribar a carregar i els agents s'han endut almenys dues persones detingudes.

 

Segons ha denunciat la CUP, el diputat electe de la formació per Girona i exalcalde de Celrà Dani Cornellà ha hagut de ser atès en un centre mèdic després de rebre un cop de porra al cap. Cornellà té un cop a l'orella que li hauria fet un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra quan intentava mediar en la detenció d'un dels manifestants a Girona.

 

 

Vilafranca del Penedès

A la manifestació de Vilafranca del Penedès també s'han sentit crits contra la policia i s'han llançat pedres, pintura i focs artificials contra els vehicles policials:

 

 

Aquest migdia, hi ha hagut manifestacions convocades per organitzacions estudiantils a Barcelona i a Lleida en protesta contra la "ràtzia repressiva" per l'empresonament de Hasél.

 

ARXIVAT A:
Pablo HasélLlibertat d'expressió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut