Quarta edició de "Benvinguts a pagès" amb 700 activitats gratuïtes a tot Catalunya

L'1 i 2 de juny se celebra "Benvinguts a pagès", una iniciativa per descobrir els orígens dels nostres aliments

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana, la pagesia obre les portes en la quarta edició de "Benvinguts a pagès". Més de 700 activitats arreu del país, que inclouen visites gratuïtes a les granges o explotacions agrícoles i pesqueres. També hi participen restaurants i allotjaments.

L'única proposta que es fa amb cavalls àrabs és a Coll de Nargó, on se'n fa una exhibició. Oriol Roch, propietari de Roch Arabians, en destaca la iniciativa:

"Estic molt content per tota la gent que ha vingut, per aquesta iniciativa de Benvinguts a pagès per haver pogut obrir les portes a tothom i que s'hagi promogut sobretot la zona rural."

 

 

En algunes ocasions, els cavalls també s'han de maquillar. I després de la preparació i les explicacions, arriba l'exhibició. De públic, una cinquantena de persones de tot Catalunya, sobretot famílies.

L'Oriol s'ajuda amb una fusta perquè el cavall tingui una referència de cap on ha d'estirar el coll, i l'animal, quan està en el seu millor moment, aixeca la cua.

 

 

El presentador també ensenya quina és la col·locació correcta davant del jurat en les competicions. De fet, la Petra, un dels cavalls que participa en l'exhibició, ha guanyat diversos premis internacionals importants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut