Una de cada tres persones que mor per selfie està de viatge

Quan la recerca del like et costa la vida: 500 persones han mort per selfies en 15 anys

Segons un estudi de la Fundació iO, una persona mor cada setmana al món fent-se una selfie
Redacció Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

Fer-se una selfie buscant els likes fins a l'extrem pot arribar a ser, en alguns casos, una activitat perillosa. Segons un estudi de la Fundació iO, que es descriu com a organització científica especialitzada en medicina del viatger, arriba a morir una persona cada setmana al món per aquest motiu.

Les causes principals, segons recullen, són caigudes, accidents a mitjans de transport i ofegaments. A més, tal com explica Enric Soler, tutor del grau de Psicologia de la UOC, situa Espanya en el sisè lloc del rànquing mundial de morts per selfies.

Què pot moure una persona a arriscar la vida per exhibir una foto o un vídeo a les xarxes socials? L'Associació de Psiquiatria Americana ho relaciona amb una autoestima baixa.

Segons Enric Soler, "les persones amb una bona autoestima no tenen la necessitat d'anar demanant als altres una valoració sobre el seu ésser. La persona que, en canvi, té una autoestima baixa, constantment necessita l'aprovació dels altres".

Un altre motiu per compartir selfies, assegura el professor, és "la necessitat de presumir".

Per una cosa o per una altra, des del 2008, s'han registrat almenys 500 morts per fer-se una selfie. Ho expliquem en aquest vídeo, amb alguns dels casos que s'han viralitzat:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut