Papperger té 61 anys i dirigeix l'empresa des del 2014
Papperger té 61 anys i dirigeix l'empresa des del 2014

Putin vol matar un cap de la indústria militar alemanya? Berlín n'ha reforçat la seguretat

Diverses informacions apunten que Moscou hauria ordit un complot per assassinar Armin Papperger, màxim responsable de l'empresa Rheinmetall, que fabrica armes que se subministren a Ucraïna

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Oriol Serra

Corresponsal a Berlín de TV3 i Catalunya Ràdio

@oriolserra

Tot apunta que som davant d'un nou capítol de la guerra de propaganda i desinformació paral·lela a la guerra d'Ucraïna.

Aquest cop, el protagonista és Armin Papperger, el director executiu de Rheinmetall, ara --suposadament-- en el punt de mira d'un complot orquestrat des de Rússia amb l'objectiu d'assassinar-lo. Tot plegat, segons informacions publicades per la cadena de televisió nord-americana CNN.

Els serveis de seguretat alemanys ja han reforçat la vigilància al voltant del director executiu d'aquesta empresa productora d'obusos i vehicles blindats, tot i que el temor s'estén a directius d'altres companyies armamentistes europees.


Rheinmetall, una peça clau

Rheinmetall és el gegant metal·lúrgic alemany que fabrica els preuats tancs Leopard per a l'exèrcit federal alemany i que el govern del canceller Olaf Scholz entrega a Ucraïna. Però el seu paper no acaba aquí. El material de Rheinmetall que nodreix l'exèrcit ucraïnès també inclou els vehicles de combat d'infanteria Marder, munició i obusos d'artilleria.

De fet, aquesta companyia ha multiplicat la facturació d'ençà de l'inici de la guerra a Ucraïna. Sense anar més lluny, les xifres de l'any 2023 atribueixen a l'empresa més de 30.000 treballadors i un volum de negoci de 7.200 milions d'euros.

Tanc Leopard fabricat a Alemanya, un dels principals vehicles de combat utilitzats per Ucraïna
Tanc Leopard fabricat a Alemanya, un dels principals vehicles de combat utilitzats per Ucraïna (Philipp Schulze / dpa)

Segons la CNN, els serveis secrets nord-americans van descobrir un complot rus per acabar amb la vida d'aquest directiu --titllat d'"invenció" des de Moscou-- i en van informar de seguida les autoritats alemanyes. Des d'aleshores, segons mitjans alemanys com Der Spiegel o el diari Bild, s'ha reforçat la seguretat tant al voltant de Rheinmetall com també d'altres empreses europees fabricants d'armament destinat a Ucraïna.

Des de l'executiu alemany ja han mostrat el seu suport a Papperger. La ministra de l'Interior, Nancy Faeser, ha volgut subratllar que el seu país no es deixarà "intimidar" pel règim de Putin.

"Seguirem fent tot el possible per impedir les amenaces russes a Alemanya."

Armin Papperger, de 61 anys, presideix el consell d'administració de l'empresa --amb seu a Düsseldorf-- des del 2014. Fins ara, des de Rheinmetall, no han volgut comentar les informacions publicades.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaVladímir PutinUcraïnaRússia
Anar al contingut