Putin sacseja la cúpula militar: destina a Ucraïna l'excomandant de la guerra a Síria

Aleksandr Dvornikov seria l'encarregat de posar ordre a les tropes aplicant l'experiència acumulada a Síria, on va recuperar uns 400 assentaments
Redacció / Agències Actualitzat
TEMA:
Rússia

El general que va capgirar a favor d'Al-Assad i de Vladímir Putin la guerra de Síria acaba de rebre l'encàrrec d'evitar una humiliació russa a Ucraïna.

Vladímir Putin ha reorganitzat la cúpula militar que dirigeix les operacions per intentar millorar la coordinació de les seves unitats sobre el terreny, segons ha informat una font occidental a la BBC.

El Kremlin ha designat el general Aleksandr Dvornikov, amb experiència prèvia a Síria, al capdavant de la cadena de comandament per dirigir la invasió, segons aquest informant que no ha volgut revelar la seva identitat.

El general tindria com a missió organitzar els diferents comandaments que operen ara mateix a Ucraïna i la coordinació dels quals ha estat fins ara "realment deficient", segons les fonts de la BBC.

Aquests canvis en la cúpula militar arriben després de 45 dies de guerra, sense que l'exèrcit rus no hagi aconseguit cap dels seus objectius. En els últims dies, les tropes russes s'han retirat dels voltants de Kíiv i altres zones d'Ucraïna per centrar els seus esforços en una ofensiva a la regió del Donbass, a l'est del país.


Àmplia experiència a Síria

Dvornikov, de 60 anys, és comandant del Districte Militar Sud i va entrar a l'exèrcit en època soviètica. "Aquest comandant en particular té molta experiència en operacions russes a Síria. Per tant, cal esperar que millori l'ordre i el control general de l'operació", segons la font citada, que creu que el general resoldrà la "tensió actual" que afecta l'exèrcit rus.

La idea de Rússia seria ara conquerir l'est del país el més ràpid possible sense esperar a l'arribada de més efectius, a través de "tàctiques més apropiades i amb la lliçó apresa d'algunes de les desastroses operacions protagonitzades fins ara".

El general Dvornikov va dirigir l'exèrcit rus a Síria des del setembre del 2015 fins al juny del 2016 com a suport al govern de Damasc. Segons RBC, durant el seu comandament, l'aviació russa va fer més de 9.000 incursions contra rebels i grups jihadistes, claus per a l'exèrcit sirià en la recuperació del territori.

Amb la seva participació es van recuperar al voltant de 400 assentaments, entre ells la ciutat històrica de Palmira, en mans dels jihadistes de Daesh.

Síria ha estat, segons alguns experts, un assaig militar per a Rússia. Observadors del conflicte sirià diuen que l'exèrcit rus ja està utilitzant a les ciutats ucraïneses el mateix modus operandi que a Síria. Ho explicaven aquest divendres al "TN vespre":

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna Vladímir Putin
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut