Putin posa en cerca i captura la primera ministra d'Estònia, per "accions hostils amb Rússia"

Kaja Kallas és una de les veus més fermes de la Unió Europea i de l'OTAN a favor del subministrament d'armament a Ucraïna i de l'enduriment de les sancions contra Rússia

RedaccióActualitzat

El Kremlin situa en el punt de mira els països bàltics. El portaveu del govern rus, Dmitri Peskov, ha ordenat detenir la primera ministra d'Estònia, Kaja Kallas. Segons el Ministeri de l'lnterior rus, Kallas consta com a persona "buscada en virtut del Codi Penal". 

El delicte que figura a l'ordre de recerca és la comissió d'actes hostils i la profanació de la memòria històrica russa, manifestada en la retirada de la simbologia soviètica dels carrers dels pobles d'Estònia. 

Ara bé, Kallas és una de les veus més fermes de la Unió Europea i de l'OTAN a favor del subministrament d'armament a Ucraïna, i també de l'enduriment de les sancions contra Rússia.
 

Dos alts càrrecs més, també objectiu de Rússia

També estan en cerca i captura el secretari d'Estat d'Estònia, Taimar Peterkop, i el ministre de cultura de Lituània, Simonas Kairys, igualment per accions hostils contra Rússia i per profanar la memòria històrica, segons ha dit el portaveu rus.  

A Kairys se'l culpa de la destrucció o danys causats a monuments dedicats a soldats soviètics a Lituània, ja que ell va autoritzar la retirada d'un emblemàtic monument als soldats soviètics, a la capital, Vilnius.

De moment, Kallas no s'ha pronunciat públicament sobre l'ordre russa. En el cas dels polítics estonians només corren el risc de ser arrestats si travessen la frontera russa. Si no, la declaració no tindrà conseqüències reals.

Segons ha recollit l'agència EFE, en un missatge a Telegram, la portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus, Maria Zakharova, ha assegurat que això només és el principi. També ha afegit que els crims contra "la memòria dels llibertadors del món del nazisme i el feixisme" han de ser perseguits.

El moviment de Moscou contra dirigents bàltics arriba mentre els tancs de l'OTAN fan maniobres a Estònia per defensar el país d'un hipotètic atac rus. Estònia, com altres països fronterers amb Rússia, ha mostrat un suport ferm a Kíiv des de l'inici de la guerra. 

I també arriba mentre és encara viva una altra ordre de detenció, aquesta del Tribunal Penal Internacional, i contra Vladímir Putin, per deportació il·legal d'infants ucraïnesos.

ARXIVAT A:
Vladímir PutinRússiaOTAN
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut