Primavera Sound 2023
Més de 150 artistes passaran l'any que ve pel festival barceloní (ACN/Jordi Borràs)

Pulp, Lana del Rey, SZA, PJ Harvey i The National, caps de cartell del Primavera Sound 2024

El festival torna al format d'un únic cap de setmana al Fòrum de Barcelona, després que l'experiència de l'última edició a Madrid no funcionés com s'esperava

Pulp, Lana del Rey, PJ Harvey, Justice, SZA, Disclosure, Vampire Weekend, Phoenix o The National... són algunes de les propostes que s'han fet públiques aquest dimarts i que estaran presents a la 22a edició del Primavera Sound Barcelona, que se celebrarà del 29 de maig al 2 de juny de l'any que ve al Parc del Fòrum.

Segons ha informat aquest dimarts el festival, el cartell inclou 150 noms, als quals se'n pot sumar algun més els propers mesos, entre els quals també destaquen FKA Twigs, Bikini Kill, Deftones, Troye Sivan i Beth Gibbons.


Torna el format d'un sol cap de setmana

Les jornades centrals del festival se celebraran entre el 30 de maig i l'1 de juny al Parc del Fòrum i vindran precedides per una jornada gratuïta el 29 de maig en què actuarà Phoenix, la mallorquina Maria Jaume o Stella Maris.

D'aquesta manera, el festival recupera el format d'un sol cap de setmana, després que l'any passat fracassés l'intent d'organitzar dos esdeveniments bessons a Barcelona i Madrid durant dos caps de setmana consecutius.

Barcelona és definitivament la seu central del Primavera Sound, tal com han volgut remarcar els organitzadors, que han presentat la programació amb un vídeo rodat a la capital catalana.

 

"Tornem a l'essència, a l'esperit d'aquella festa que Primavera Sound va celebrar el 1994 a la sala KGB de Barcelona".

I és que aquella edició va ser el pròleg del festival, que es va inaugurar com a tal el 2001 al Poble Espanyol de Barcelona, han dit els organitzadors.

La banda nord-americana The National ja ha actuat al festival en altres ocasions (ACN/Guillem Roset)

Lana del Rey encapçala el cartell amb SZA, que actuarà per primera vegada a l'estat desplegant la seva proposta d'R&B, Pulp, que ja ha visitat diverses vegades el festival, Vampire Weekend, que va ser-hi per primera i única vegada ara fa 16 anys, The National, que és un clàssic del Parc del Fòrum, les cantautores Mitski i PJ Harvey i els francesos Justice.

En el Primavera Sound 2024 conviurà el pop vintage de The Lemon Twigs, el black metal extrem de Wiegedood, el jazz expansiu de Badbadnotgood o el reggaeton amb memòria de Dj Playero, passant pel posthardcore de Lisabö, el hip-hop de Billy Woods i el ball jamaicà de Channel One.

També hi haurà espai per a la nostàlgia pel futur d'A.G. Cook, la revisió del passat d'Ángeles, Víctor, Gloria & Javier, els instints primaris de La Zowi, la precisió cerebral de Monolake, el xirigoter de F.R.A.C, la solemnitat d'American Football, els excessos d'Arca i l'austeritat de Jessica Pratt.

Els organitzadors han destacat el retorn dels germans Pusha T i Malice amb el seu projecte Clipse, l'enigmàtic artista Jai Paul, l'italià Liberato i Dogstar, la banda de rock alternatiu de l'actor Keanu Reeves.

FKA Twigs també ha passat pel Sónar (ACN/Sónar)

En l'apartat de curiositats i rareses, crida l'atenció la presència de Stella Maris, el grup de pop cristià inventat pels Javis per a la sèrie La Mesías, que fan el salt de la televisió als escenaris.

Freddie Gibbs & Madlib commemoraran el desè aniversari de "Piñata", Mica Levi oferirà un dj set, Roc Marciano emergirà del subsòl rap i William Basinski interpretarà els seus "Disintegration Loops".

Entre els grups estretament lligats al Primavera que tornen aquest any hi ha el trio de Chicago Shellac, Yo La Tengo, Arab Strap, el català Ferran Palau i els argentins Él Mató a un Policía Motorizado.

Shabaka mostrarà la seva faceta més introspectiva, Romy vindrà sense The xx, els germans Disclosure convertiran el Parc del Fòrum en un club i Guillem Gisbert, excantant de Manel, actuarà en solitari.

Completen la programació joves talents com Omar Apollo, Ethel Cain, Milo j, Mushkaa, Dillom, MJ Nebreda, Depresión Sonora o The Last Dinner Party, i clourà el festival la festa Brunch Electronik el diumenge 2 de juny, amb les sessions d'ANOTR, The Blessed Madonna, Chloé Caillet i Motxakk. 


Preus i paritat

Fins aquest dimecres a la mitjanit, es poden adquirir els abonaments per als tres dies a un preu de 265 euros, mentre que l'abonament VIP costa 495 euros. A partir de dijous, els preus aniran pujant, passant a 295 euros en el segon tram i 325 euros per a l'últim.

El cartell de la pròxima edició aposta de nou per acostar-se a la paritat, i programa un 42,36% de dones, un 42,36% d'homes i un 15,28% de projectes mixtos.

 

ARXIVAT A:
MúsicaPrimavera Sound
Anar al contingut